Ik ga op reis en neem mee…

Over precies een maand stap ik uit het vliegtuig na een lange vlucht met KLM. Thailand, here I come! En ik heb al zoveel voorpret… Eenmaal op Suvarnabhumi, de luchthaven van Bangkok, neem ik een taxi naar het Atlanta hotel. Een oase van fifties rust in deze wereldstad. Als ik fris genoeg ben, neem ik direct de skytrain naar de MBK. Een énorme shopping mall, waar ik trouwens nog steeds verdwaal.

Zo niet, ga ik de volgende dag. ‘s Avonds om 10.00 uur gaat namelijk de nachttrein pas naar Chiang Mai in het hoge noorden. Heerlijk, 750 kilometer in het boemeltje!

Markt in Chiang Mai
nachttrein naar Chiang Mai

Ik heb Sang gevraagd de oude trein te boeken, veel leuker dan de nieuwe met airco. En alsjeblieft twee ‘beneden bedden’, zodat ik me niet krampachtig in een upper bunk lig vast te houden. Het is trouwens veel leuker, zo’n lower bunk. Als je ‘s morgens vroeg wakker wordt, kun je met een kop koffie in de hand genieten van de rijstvelden, bergen en dorpjes die we passeren.

Onze vriendelijke taxichauffeur staat dan op het station van Chiang Mai op ons te wachten en neemt ons mee naar lokale markten, waar ik fantastisch kan inkopen voor GirlyStuff. Ik loop hier als enige falang (buitenlander) te struinen.

Handmade tasjes, knikkerzakken, etui’s en sleutelhangers zullen ook deze keer weer tot ‘mijn buit’ behoren. En, zoals beloofd ga ik op zoek naar A4 tassen met fraai borduursel in Noord Thaise stijl

Heb je speciale wensen, zoals bijvoorbeeld harembroeken in bepaalde kleuren? Of ben je al een poosje op zoek naar nét andere kinderbaggy’s of meisjesrokken? Misschien tóch weer huis schoentjes met borduursels en bandjes in de webwinkel? Mis je items in de GirlyStuff collectie? Laat ‘t me weten! Wie weet loop ik er tegen aan… Dus, zoals al eerder gezegd: ik ga op reis en neem mee…

Over de rest van deze vakantie slash inkoopreis vertel ik later… Er staan super leuke dingen op mijn programma!