knipkunsten

In Nedeland vonden we de weg naar Albert Heijn, de kapper of de schoenmaker met onze ogen dicht. Online bestellen was een fluitje van een cent. Hier in Spanje is ‘t een uitdaging…

Zo gaf mijn muis geen sjoege meer. Een nieuw batterijtje bood geen soelaas. En natuurlijk barst het aan de Spaanse kust ongetwijfeld van de muizen, maar ik vond mijn exemplaar met vrolijke print zo geinig. Ik wilde gewoon dezelfde weer… Gelukkig had bol.com ‘m nog op voorraad en de bestelling ging linea recta naar ons Hollandse adres. In augustus staat toch een retourtje Schiphol gepland en neem ‘m mee. Pretty clever, vond ik zelf.

Ook was ik voor vertrek naar de boot nog even bij ‘mijn’ kapster geweest. Ze knipt m’n haar al zo’n twintig jaar en ik ben dik tevreden over haar kapperskwaliteiten. Een last minute knipbeurt vond ik ook een handige zet van mezelf. Ik wil geen rebbelende Spaanse met een schaar in de buurt van m’n kapsel.

Met Hans was het een ander verhaal. Z’n haar groeit snel en moet vaker geknipt worden dan ‘t mijne. Hij had echt last van de te lange coupe, zelfs met pet op. Het meisje van het havenkantoor wist te vertellen waar we een kapper konden vinden, om het hoekje bij Café Tolhon.

Dat is niet ver weg, maar toch pakten we de auto. Pal voor de deur van de kapperszaak was een parkeerplek. Mooi! Je kunt binnenlopen zonder afspraak en op je beurt wachten. Dat deden we dan ook. Het pandje zat vol met luid kwebbelende klanten en kapsters. Na vijf kwartier mocht Hans de kappersstoel in. Met veel handgebaren maakten we duidelijk hoe het geknipt moest worden.

Ondertussen moest ik vreselijk nodig plassen en tikte de kapster aan. Toilet? Ze keek me aan of ik in ‘t Swahili een vraag stelde. Toilette? Nope, er viel nog geen kwartje. Toen ik de internationale houding met gekruiste benen ‘ik-moet-echt-héél-nodig’ aannam, schoot ze in de lach en liep me voor naar de wc. Poeh…

Even later stapte een ernstige politieagente binnen. Die Hollandse auto voor de deur… Fout geparkeerd! Ik reed ‘m weg op zoek naar een nieuw plekje. Alles was hartstikke vol en ik reed steeds verder. Uiteindelijk vond ik een stek. Vlakbij de jachthaven!

De rebbelende kapster heeft uitstekend werk geleverd. Hans heeft een keurige coupe. En toch ga ik bij mijn volgende bezoek aan Nederland lekker naar ‘mijn’ kapster!