Het heeft wat voeten in aarde gehad, but we did it! Onze breedsprakige Italiaanse monteur heeft de motoren gereviseerd. Okay, het duurde maanden langer dan gepland en de prijs is stilletjes aan verdubbeld. Maar ze snorren alsof ze gloednieuw zijn.

De mannen aan boord hebben zich gebogen over allerlei technische losse eindjes en ik ben als een wilde tekeer gegaan in de hutten. Bedden opmaken en poetsen. Stevig poetsen om alle zwarte, vette vingerafdrukken van wasbakken, badkuipen en Nespresso apparaten te verwijderen. Monteurs… zucht.

Maar we hebben onze strakke deadline gehaald! Afgelopen woensdag hebben we huisvrienden c.q. crew members Peter en Martijn in Valencia opgepikt. Ook zij hebben zich op de laatste loodjes gestort. En met succes, de boot is nog nooit zo tiptop geweest.

Twee dagen later arriveerden onze gasten Pieter, Imke en hun twee boys. Gezellig! We hebben met z’n allen uitgekeken naar een weekje Ibiza. Zo’n acht uur varen en dan heerlijk voor anker in een baai. Omdat het best een gedoe is om met het bijbootje tassen vol boodschappen aan wal te halen, hebben Imke en ik voor vertrek flink ingeslagen bij de lokale super.

We hadden er lol in. De cassière zette grote ogen op toen we een volle kar met alleen maar flessen water afrekenden. Zo, dat was lading één. Er volgden nog twee bomvolle winkelwagens met afbakbroodjes, beleg, vlees, groente, yoghurt, nootjes and so on. Plus wijn natuurlijk! Op de terugweg lag de auto zwaar op de weg.

Zondagochtend vroeg gingen de trossen los en lieten we onze vertrouwde haven in Burriana Nova achter ons. Onderweg zwommen dolfijnen met ons mee. Wat fantastisch was dat! En nu liggen we voor een mooie kust in Ibiza en we genieten 100% van alle moois en elkaars gezelschap. Prachtige foto hè… Die maakte Marc met z’n nieuwe drone.

By the way, plaats gerust GirlyStuff bestellingen. Dan spring ik met het pakketje in een bijboot en zoek de dichtstbijzijnde Correos (Spaans postkantoor) op om je order met een vleugje hippie te versturen!