Bijzondere masseuse

Als je me een beetje kent, weet je dat ik gek ben op Thaise massages. En dat ik er al regelmatig over geschreven heb. Juist toen ik dacht dat er weinig meer over te schrijven viel, liep ik tegen een bijzondere masseuse aan…

Na mijn trips naar Bangkok en het hoge Thaise noorden om voor Happy Hippie in te kopen, verloopt mijn verblijf in een lekker relaxed tempo. Op de veranda van mijn zoons huis geniet ik ‘s morgens van mijn koffie, lees ik mijn boek en beantwoord mijn mail. Soms kies ik ervoor om ‘s middags (jawel, mét mijn boek) onder de parasols van Jomtien Beach te zitten. Verkopers  lopen af en aan en natuurlijk zwicht ik dan voor verse jus d’orange of fruit. Maar die massages blijven ook lokken!

Op slechts een paar minuten wandelen van mijn zoons huis zit naast de 7Eleven en wat rommelige winkeltjes een kleine massage salon. Lucky me! Vanzelfsprekend ben ik vaste klant. Ik krijg het idee dat de eigenaresse haar drie tantes in dienst heeft, waarvan er één een nogal bijzondere masseuse is.

Krom gegroeid, voeten in Donald Duck stand en zó klein dat ik haar boven op haar kruin kijk. Als ik mijn slippers uittrek en naar binnen loop, beginnen haar kraaloogjes te glimmen. ‘Thai, oi, wa ouwuh?’ (Vrij vertaald: Thai or oil massage, one hour?) kies ik deze keer voor olie. Terwijl ik me uitkleed schuift  ze het gordijn al open en komt er op haar gemak bij zitten.

Net als veel van haar collega’s is ze nieuwsgierig en kent ze geen gene. Ze wil van alles weten en vuurt met handen en voeten haar vragen op me af. Haar rimpelige arm houdt ze naast de mijne en wijst vervolgens op de kraaienpootjes in haar gezicht. Ze wil weten hoe oud ik ben. Nou, dat kan ik haar in het Thais vertellen! Hok siep song, 62 dus. Op haar handpalm tekent ze de cijfers zes en vier. Vervolgens gaan er twee vingers omhoog en kijkt ze verbaasd. We schelen dus twee jaar. ‘Swai’ roept ze, wat mooi betekent. Ik groei, vooral nadat ik pas mijn blog over rimpels geschreven heb!

Vol enthousiasme begint ze met de olie massage. Haar kromme kontje schuift het gordijn een stukje open als ze om me heen schuifelt. Na mijn achterbenen en rug stevig te hebben gemasseerd, moet ik me omdraaien. Mijn buik en borsten zijn aan de beurt. Opeens giegelt ze en houdt het topje van haar pink vast. ‘Lek lek…’ Ja ik weet het, mijn tepels zijn klein. ‘No baby’ met smakgeluidjes. Nou bijzondere masseuse, ik heb toevallig drie baby’s de borst gegeven! Ik priem dus drie vingers omhoog en krijg een waarderend knikje van haar. Tot morgen met de volgende onbeschaamde vragen!