#madeinthailand zomer- én winterrokjes voor meisjes

Je vindt vast hét rokje voor je (klein)dochter… Eerst zie je

  • die cute rokjes voor meisjes met pompoenen
  • dan de traditioneel Thaise rokken
  • en tenslotte de crinkle rokjes
  • (de wikkelrokjes zijn nu in SALE heel lief geprijsd!)

De vrolijke rokjes met pompoenen

Als je Thailand hoort, denk je natuurlijk direct aan zomerse floddertjes. Maar ik liep ook tegen rokjes voor meisjes aan in stevig geweven stof, die de Hollandse herfst en winter prima doorstaan!

Rokjes Pompoenen

Als je voor je meisje iets bijzonders zoekt, ben je aan ‘t juiste adres! In Chiang Mai heb ik een vaste leverancier, die naast heel veel ander leuks ook deze meisjesrokken in het assortiment heeft. Telkens, bij elke inkoopronde weer met een ander stofje. Zelfs als er je twee dezelfde naast elkaar legt, is bijvoorbeeld het pompoenrandje weer in een andere kleur. In fijne stevige winterkwaliteit!

Crinkle rokjes

Er zijn meisjes die ‘t hun dansrokje noemen omdat ie zo lekker soepel om de benen fladdert. Gemaakt van crinkle (of frotte) in effen kleuren met een vrolijk bewerkt randje. Fijn om te weten dat de crinkle rokken strijkvrij zijn, dus ook uitstekend geschikt voor in de vakantiekoffer!

Traditioneel Thaise rokken

De rokjes in deze categorie zijn traditioneel voor Noord Thailand. Vaak met een tailleband van zwart linnen-achtige stof en daaronder de meest vrolijke kleuren. Soms opgeleukt met pompoentjes, die bewegen als je meisje loopt of springt.

Trouwens… de plisses zitten er na een wasbeurt (op maximaal 30 graden) nog keurig in!

Wikkelrokjes

In tegenstelling tot alle andere Happy Hippie style rokjes voor meisjes zit hier géén elastiek in de taille, maar wikkel je de rok fijn om. Zo past het (net als de elastieken versies trouwens) zowel tengere als iets vollere meisjes uitstekend! Ook hier blijven de plisses na een wasje prima in vorm.

Mooie meevaller: – nu te vinden in SALE

De offwhite shirtjes met de geinige striksluiting staan trouwens ontzettend leuk op elk Happy Hippie style rokje. Met én zonder mouw, check ze hier maar eens…

Cute te combineren met…

shirts voor kinderen
haaraccessoires
tasjes