RMO jaar 1000

Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden heeft een prachtige tentoonstelling: Het jaar 1000

En Happy Hippie mag 2x een vrijkaart voor volwassenen (à € 14) en een speurboekje voor kinderen weggeven!

Mét ontzettend leuke activiteiten voor kinderen

Deze grote tentoonstelling voor alle leeftijden neemt je mee op een kleurrijke tijdreis door het midden van de Middeleeuwen, met het jaar 1000 als eindbestemming. De expositie brengt je dicht bij de mensen van deze tijd en hun ideeën over de wereld. Langs hun dorpen, de keizerlijke residentie in Nijmegen, de kathedraal van Utrecht en de schatkamers van Maastricht. Ook neemt je een kijkje in Byzantium en het Rome van duizend jaar geleden.

Familieroutes voor 4+ en 8+

Bij nieuwe tentoonstelling Het jaar 1000 heeft het Rijksmuseum van Oudheden extra leuk gemaakt voor families en kinderen met twee speurroutes. Daarmee ontdekt je kind spelenderwijs hoe Nederland eruitzag in het midden van Middeleeuwen en welke mensen er woonden.

 • Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een speurtocht. Lukt het om alle voorwerpen te vinden die archeologen zijn vergeten op te graven?
 • Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een ontdekkingsreis naar het jaar 1000. Met een dagboek gaat je kind op reis door het Nederland van duizend jaar geleden en verzamelt onderweg  bagage.

De routes kosten normaalgesproken € 2,95 en je krijgt ‘m bij je gewonnen entreebewijs.

NB: jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum!

Voorwaarden winactie

 • de winactie loopt van 28 t/m 31 oktober 2023
 • de te winnen kaarten zijn geldig t/m 31 december 2023
 • iedereen mag meedoen aan de winactie door één keer het formulier in te vullen (meerdere keren heeft geen zin)
 • door bovenstaand formulier in te vullen maak je kans op de een RMO entreebewijs en speurboekje – niet inwisselbaar
 • na de einddatum van de winactie loten we de winnaar en maken we deze bekend op social media: Instagram van Happy Hippie en Facebook van Happy Hippie
 • met de winnaar zelf wordt persoonlijk ook contact opgenomen via e-mail.
 • de winnaar heeft dan 24 uur om haar of zijn prijs te claimen
 • Happy Hippie gebruikt de gegevens die je op dit formulier verstrekt om contact met jou op te nemen en om updates en marketing aan te bieden. Door je e-mailadres hier in te vullen en aan ons te versturen, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met onze privacyverklaring. Je kunt op elk moment uitschrijven door middel van een duidelijke ‘schrijf je uit’-link in de footer van onze nieuwsbrieven, of door contact met ons op te nemen via [email protected]. We behandelen je gegevens met respect en gebruiken ze alleen voor onze eigen doeleinden. No spam!
 • deze promotie wordt niet gesponsord, onderschreven, georganiseerd of geassocieerd met Instagram en/of andere sociale media welke zijn gebruikt bij deze winactie.