Eigenlijk te decadent voor woorden… Na een uitgebreid ontbijt op het strand vanochtend, had ik zin in een massage. Voor de entree van onze vaste stek aan de Jomtiense boulevard staan steevast een paar medewerkers. Met de fameuze Thai smile spreken ze potentiële klanten aan en dat werkt. Vier van de vijf stappen de salon binnen.

Na de recente fiasco koos ik toch weer voor een hoofd-, nek- en schoudermassage. Het spichtige serpent die me pas zo’n behandeling gaf, was gelukkig in geen velden of wegen te bekennen. Ik kreeg een fantastische massage.

De coupe chaos met tijgerbalsem nam ik vandaag op de koop toe. Ik heb er zelfs mee op de boulevard geflaneerd. Toen ik weer langs de ‘witte massage’ liep, haalde ik met een wuft Brigitte Bardot gebaar mijn handen door het haar. Het rijtje masseurs en masseuses viel van ‘t bankje van het lachen.

Ik streek neer op een strandstoel, verdiepte me in een goed boek, at verse pommelo en dronk ‘young coconut juice’ uit een opengeslagen kokosnoot. Na een paar uurtjes milde zeewind en zonneschijn pakte ik m’n boeltje en liep naar de mountainbike. Deze stond met cijferslot aan een paal geslingerd bij de ‘witte massage’.

Barst! De code gaf geen sjoege. Na een poosje vruchteloos aan het slot gemorreld te hebben, kwam een wat oudere masseur polshoogte nemen. Hulpvaardig als hij was, kreeg het ook niet voor elkaar. In no time stonden er drie masseurs buiten om deze damsel in distress te helpen. Eentje was van plan om alle 9999 opties te proberen…

Na zo’n tien minuten maakte ik met mijn vingers een schaargebaar. ‘Kunnen jullie ‘m misschien doorknippen?’, vroeg ik voorzichtig. Eigenlijk ging ik er van uit dat ze geen betonscharen achter de massagestoelen hebben liggen, maar je weet nooit… De jongste van de drie kreeg blijkbaar een helder idee en kwam even later met een enorm kapmes naar buiten. Zeker honderd jaar oud, gebruikt om je een weg te banen door het oerwoud. Of om kippen mee te slachten.

Yes! Na een paar ferme klappen was het staaldraad doormidden gehakt! Mijn duizend maal dank met de handen op traditioneel Thaise wijze gevouwen werd glimlachend in ontvangst genomen. De hoogste tijd voor m’n laatste ritje van deze vakantie…

13 februari 2015