aftelkalender

Bijna had ik een aftelkalender gemaakt. Bijna dan… Serieus heb ik even overwogen om een Excel sheetje te maken. Met hippe kleurtjes enzo. Over precies vier weken taai ik met reisgenoot Emmie naar Thailand af. Morgen dus nog drie weken en zes dagen. Ik heb geen kalender nodig.

Wel heb ik Emmie een uitgeprint Excelletje met de vakantiedagen onder haar snufferd geschoven. Samen hebben we overlegd, ingevuld, doorgestreept en nog ‘s ingevuld. Eerst naar Jomtien? Yes! We starten met de voetjes in het warme zand.

Na twee dagen luieren in deckchairs pakken we de bus en skytrain naar Bangkok. Ondenkbaar om het Atlanta Hotel over te slaan. We kijken allebei uit naar het warme welkom dat ons daar te wachten staat, de fifties sfeer, het fantastische eten. En ofcourse Anong, al bijna veertig jaar Atlanta’s boegbeeld. Elk jaar draait mijn hoofd bij aankomst direct naar rechts om te zien of het frêle vrouwtje achter de kassa van het restaurant zit…

En natuurlijk struinen we dan elke etage van de MBK af. Daar trekken we een hele dag voor uit, dit warenhuis heeft namelijk zeven verdiepingen. Een (of twee) donuts bij Dunkin’ Donut, mocca bij Swensen’s tussendoor. Gewoontedier? Moi?

De nachttrein naar Chiang Mai is al geboekt. Twee lower beds was de duidelijke voorwaarde. Eén keer heb ik in een bovenbed geslapen. Nou ja, geslapen… Ondanks het hekje was ik als de dood dat ik er uit zou kletteren. Ik kijk ook graag naar alle dorpen, stationnetjes en rijstvelden waar we langsboemelen. Dat kan alleen vanuit een lower bunk.

Hoe luxe! Het hotel dat we boekten, biedt aan om ons met een taxi op te halen. Over taxi gesproken… Ach, dat vertel ik allemaal wel als we in Thailand zijn!

24 december 2015