Nathans verdienmodel

De waarde van geld zegt Nathan (11) nog niet zoveel. Hij heeft nu 500 Baht in zijn portemonnee en zijn allergrootste wens is om daar 1000 van te maken. Want dan is hij een ’thousanair’. En 1000 Baht? Dat is € 27. Braaf stopt hij wekelijks zijn 50 Baht zakgeld bij zijn kapitaal, maar hij kan het ook heel goed missen. Zo kocht hij voor zijn mams een armband van roze steentjes en het geluk straalde van zijn bekkie na de onderhandelingen met de verkoopster.

Naast zijn zakgeld heeft hij afgelopen weekend een mooi verdienmodel bedacht. ‘Oma, do you like my massage?’ Ja lieverd, je kunt goed mijn voeten masseren. Ik zag de radartjes in zijn brein op volle toeren draaien terwijl hij met potlood en papier aan tafel schoof. Hij begon fanatiek te schrijven en noteerde een aantal massages, zoals voet, hand en schouders. Hij mijmerde hardop wat hij er allemaal voor nodig had om zijn eigen massagesalon te openen.
De eerste vijf minuten gratis

Een plastic bakje vol rommeltjes werd ondersteboven gekiept in zijn bureaulade. Dat was voor de centen. Maar ja, wat zou hij voor zijn massages kunnen vragen? Na overleg kwamen we 5 Baht per vijf minuten overeen. Maar met een maximum van vijftien minuten en alleen in het weekend. Hij stelde heel lief voor om de eerste vijf minuten gratis te doen, want tja… misschien was de klant niet tevreden. Daarna liep hij paniekerig rond en ik vroeg ‘m wat er loos was. De bodylotion was onvindbaar! Lucky Nathan, je mag die van oma gebruiken.

Het zal geen verrassing zijn wie de eerste klant was. Ik sponsorde Nathans verdienmodel met drie massages van vijf minuten. In alle ernst ging hij met mijn voeten aan de slag en hield zijn timer nauwlettend in de gaten. Na twee en een halve minuut was namelijk het andere been aan de beurt. Terwijl hij daarna mijn schouders aanpakte, drong hij erop aan dat ik mijn ebook moest lezen. Zijn vader leest namelijk ook altijd tijdens voetmassages, dus dat betekent dat je relaxed bent!

Met een blij gezicht liet hij zijn verdiende centen plus een 3 Baht tip in het blauwe mandje rollen. ‘Tomorrow again, oma?’