Deze week staan er bar weinig berichtjes op Girlie Stuff… In plaats van op ‘t achterdek in de Spaanse zon, zit ik in ons Hollandse huisje zonder internetaansluiting. Zo af en toe gebruik ik de hotspot mogelijkheid van mijn internationale telefoonabonnement.

Omdat ik vanzelfsprekend het glas wilde heffen op mijn vaders 80e verjaardag, boekte ik een retourtje Schiphol. Hans en ik hadden nog wat officiële handtekeningen te zetten, dus dat kon mooi gecombineerd worden. Samen vlogen we afgelopen vrijdag naar Nederland. We hebben gelijk maar een pondje Spaanse zon meegenomen!

En het is heerlijk om iedereen weer te zien. Lang leve Skype hoor, maar face-to-face verdient de voorkeur. Ik hobbelde van m’n vaders partijtje naar mijn zwangere dochter, van vriendinnen naar een fijne collega-website-eigenaar, die ondertussen het predikaat vriendin heeft.

Woensdagochtend zouden we terugvliegen, de koffers stonden al gepakt. En over een kleine twee weken zou ik weer richting Nederland vliegen om wat zaken af te handelen. Er wordt weleens gezegd dat je onder de douche de beste ideëen krijgt. Nou, dat is ook zo.

‘Zeg, wat zou je er van vinden als ik jou zo meteen naar Schiphol breng? Dan boek ik een enkeltje voor vrijdag en kan ik mooi de komende twee dagen alles afhandelen…’, stelde ik Hans voor. Binnen een kwartiertje was alles geregeld. Wel jammer dat de grote koffer op mijn naam geboekt was. Gelukkig heeft een vriendelijke stewardess ‘m omgeboekt. Tegen fikse betaling natuurlijk.

Op de terugweg belde ik bij mijn ouders aan voor een kop koffie. ‘Joh… Margaret staat voor de deur! Nee, je vergist je. Ze is toch onderweg naar Spanje.’ Ik lijk Heintje Davids wel!

Vrijdagmiddag vetrek ik dus écht, met een gloednieuw handbagage koffertje en kun je weer Girlie Stuff berichten verwachten. Adiós!