Mijn korte verblijf in Bangkok gebruik ik uiteraard om naar de Mah Boon Krong te gaan. Deze enorme shoppingmall wordt kortweg MBK genoemd en is lekker makkelijk bereikbaar met de Sky Train. Met grote nonchalance koop ik mijn ticket en als een local manouvreer ik door de mensenmassa.

Deze sufferd heeft haar iPad laten stuiteren en de hoes is kaduuk. Een mooi excuus om de MBK te bezoeken, toch? De vierde verdieping is de tech-floor. Het barst er van de shopjes met mobieltjes, snoertjes, iPads en hoezen. ‘Hello, madaaaam! What do you want, madaaaaam? You want mobile? Come, check inside!’ The place to be for me. Ditmaal kies ik voor een donkerpaarse cover. Trots loop ik met mijn nieuwe aanwinst nog even langs de ‘zoete hoek’ en zwicht voor een flinterdunne koek met opgeklopt eiwit. Mijn tanden rammelen, maar lékker!

Terug in het hotel zwiep ik mijn oude cover in de prullenbak en probeer de nieuwe om de iPad te knutselen. Jakkes, ‘t past niet… En de gaatjes voor de camera enzo zitten op de verkeerde plek. Ik besluit er weer een ritje Sky Train aan te wagen en ga op zoek naar de shop waar ik de hoes kocht. Wat een mierennest… Ah, toch gevonden!

Ik geef mijn iPad én hoes aan de verkoopster en vraag met mijn liefste glimlach of het haar wel lukt. In Jip & Janneke Engels geef ik toe dat ik een kluns ben. Met haar blik vertelt ze me dat ik groot gelijk heb. Laat ‘t haar nou ook niet lukken! Na verschillende covers geprobeerd te hebben, komen we er achter dat ik een iPad Air 1 heb, niet versie 2. De juiste hoes past als een zonnetje en gelukkig loop ik het winkeltje uit. Dit valt me alles mee, Thaise winkels zijn niet zoals bij ons van ‘t omruilen en overal staat met koeienletters NO REFUND.

Beloofd, ik ga héél voorzichtig doen met deze cover. Totdat mijn iPad op sterven na dood is en ik een nieuwe hoes voor mijn volgende model iPad Air nodig heb.

25 juni 2015