Na een hele dag fanatiek shoppen voor Girlie Stuff protesteren onze spieren. Reisgenoot Emmie en ik zijn het er roerend over eens dat we een massage verdiend hebben. Ons hotel verlatend spieden we alle etablissementjes af. Kapper, eettentje, kledingshop… Er komt van alles voorbij, maar nog geen massagesalon.

Ah, een uithangbord met ‘Purple Massage’! Als we dichterbij komen zien we een groezelig tentje. We kijken naar binnen en zien midden in de ‘salon’ een even groezelig matras liggen. Heel eenzaam… We slaan even over.

Een paar straten verderop hebben we beet. We lopen het leuke pandje binnen en worden hartelijk verwelkomd. Even later dobberen onze voeten in een mooie houten kom met verse bloemen erin. Het ruikt heerlijk. We gaan helemaal los en kiezen voor een combinatie van voetmassage, Thaise en olie massage van twee uur.

Degenen die rooie oortjes krijgen bij de gedachte aan Thaise massage, moet ik ernstig teleurstellen. Niks bloot, niks sexy… Gewoon een katoenen pyjama aan. Tijdens een oliemassage wordt je blote rug met lekkere olie onder handen genomen. De rest wordt keurig met een handdoek bedekt. Het gordijn tussen onze bedjes wordt gezellig open gelaten en de masseuses beginnen met de voetmassage.

Emmie’s kneedster spreekt uitstekend Engels, terwijl de mijne me tot dusver alleen ‘good?’ heeft gevraagd. Ik stel in Jip & Janneke Engels een vraag terwijl ze m’n hoofd masseert. Ze buigt zóver voorover dat ik bang ben dat ze me wil zoenen. Even later heb ik door dat ze geen barst van mijn Engels begrijpt.

Halverwege de Thaise massage horen we aan de andere kant van de gordijnen een hoop gekakel en gegiegel. Emmie’s masseuse grinnikt: ‘one customer lost her bra!’ Blijkbaar wilde ze tijdens haar oliemassage liever naast haar vriendin liggen, heeft haar boeltje gepakt en is een paar bedjes verderop verkast. Dertig seconden later gaat er een golf van opluchting door de salon. Gevonden!

30 januari 2016