thaise massage

Tja, eerder deze week schreef ik zo vol enthousiasme over het ‘massagesalon-pareltje’ in Chiang Mai… Vandaag ben ik nijdig opgestapt.

Sang heeft het ‘Chiang Mai team’ versterkt. Na onze hectische, maar o zo leuke dag gisteren, besluiten we vandaag heel veel niks te doen. Mijn dag begint al vroeg. Vóór 9.00 uur worden namelijk vijftig Girlie Stuff haarknopen in ons hotel afgegeven. Een rekbaar begrip, dus om half 8 zit ik al paraat. Geen probleem, tijd voor koffie, een sigaretje en een uitgebreid ontbijt.

Slimmerikken Sang en Emmie ontwaken natuurlijk veel later en genieten ook nog van een ‘mjoeselié’ met fruit en yoghurt. Na een derde kop koffie willen we er toch op uit. ‘Massage?’, stel ik voor en twee koppies knikken vol vuur. Let’s go!

We kiezen alle drie voor een Thaise massage en krijgen bedjes naast elkaar. Ik lig in ‘t midden en een masseuse in groen bloesje met kantjes en bandjes ontfermt zich over mij. Man, wat een tempo! Ze raast over m’n benen en is de andere twee masseuses drie rondes voor. Ik word er heel onrustig van. Terwijl ze met haar collega leutert, draait ze zich naar haar toe en plant haar elleboog in mijn lies. Niet fijn!

Normaalgesproken word je met handen en onderarmen gemasseert. Deze dame vindt ‘t leuk om haar elleboog tussen elke rib te zetten. Ze trekt zich niks aan van mijn ‘au!’. Ze presteert het zelfs om over te stappen van mijn linker- naar rechterzijde, steunend op haar elleboog, die ze op mijn onderrug neerzette…

Opeens heb ik er spuuggenoeg van. Ik sta op, pak m’n boeltje. De groene kantjes en bandjes dame kijkt me verwonderd aan. ‘I don’t like your massage!’, bijt ik haar toe. Buiten rook ik fanatiek een sigaret, terwijl de tranen over m’n wangen biggelen. Vijftien minuutjes later komen ook Emmie en Sang naar buiten. Door hun bezorgde blikken en lieve woorden voel ik me weer opknappen.

Morgen weer een massage, maar ik loop met een grote boog om groene bloesjes heen…

31 januari 2016