jurken

Joehoe, Frank en Sang trouwen op mijn verjaardag en ik ben eregast! Op naar Thailand… Tussen alle bedrijven door heb ik met razende vaart mijn koffer ingepakt. Nonchalant gooide ik er wat shirts, shorts, flodderjurkjes en baggy pants in. Lekker vakantiespul dus. Eenmaal in Thailand kon ik me wel voor m’n kop slaan. Deze sufferd had geen outfit voor het feestje in Sisaket meegenomen…

Frank had wel zin om met z’n mams te winkelen. Sang had me telefonisch op ‘t hart gedrukt dat het geen fancy dress hoefde te zijn. We slenterden van shop naar shop in de Outlet Mall. Echt gezellig!

En hoewel ik met maat 36/38 niet echt een enorme omvang heb, werd ik ooit door een verkoper op de Chachutak (de grootste weekendmarkt in Bangkok) kritisch van top tot teen bekeken. Vervolgens wees hij naar een kledingrek achteraan en meldde medogenloos ‘Big size, over there!’

In de Outlet snuffelde ik op voorhand dus al naar jurkjes maat L. Te kort, te somber, te tuttig, te chic… Na een dozijn exemplaren gepast te hebben, was het tijd voor een break. En laat Swensen nou vlakbij zijn! Als ik toch al maat L heb, past een ijsje er ook nog wel bij…

Naast deze fantastische ijssalon zag ik een aantal rekken vol kleding. Een handgeschreven uithangbord laat weten dat alles 100 Baht kost, zo’n twee euro vijftig. Mijn oog viel direct op een groen jurkje met geinige cirkels. Knielengte, gekleed maar niet te chic. En maat L zo te zien. Zonder te passen verdwijnt ie in een plastic tasje. Laat ‘t feest maar beginnen!

10 mei 2016