het fijne telefoongesprek

Met een warm gevoel denk ik terug aan het fijne telefoongesprek van gisteren. Ik had namelijk mijn zoon in Thailand aan de lijn en we spraken over onze KLM tickets die geannuleerd moeten worden. De Corona voorzorgsmaatregelen gooien begrijpelijkerwijs roet in onze leuke plannetjes. Voor ons allemaal geen vluchten naar Nederland en geen 3-daags Efteling bezoek…

Naast Frank stond Nathan (8) te praten en te wiebelen. ‘Zijn mondje heeft vandaag nog niet stil gestaan’, vertelde hij me. Ik hoorde mijn kleinzoon tussendoor van alles in zijn vaders oor fluisteren. Of hij ook even  met oma mocht praten, lichtte Frank toe. Natuurlijk, daar had ik wel zin in! Na wat luchtig gebabbel kreeg ons gesprek een serieuze wending.

‘There is a lot of virus in Spain, hè oma…’ Ja lieverd, het is hier foute boel! Ik kon hem gerust stellen door te vertellen dat ik me strikt aan de regels hou. Thuis blijven en alleen de deur uit om boodschappen te doen. Mét handschoentjes aan en op gepaste afstand van andere mensen. Nathan en ik hadden het ook nog over het trieste straatbeeld met gesloten restaurantjes en winkels.

Vanzelfsprekend belandden we tijdens ons fijne telefoongesprek bij ons in het water gevallen Efteling bezoek. We hadden er zo naar uit gekeken, maar troostten elkaar met de gedachte dat ‘t nog in het vat zit. Als Corona verslagen is gaan we elkaar snel zien, spraken we af. ‘Ik mis je, grote vriend…’ Het was even stil aan de lijn en hij slikte hoorbaar. Met een dun stemmetje antwoordde hij: ‘I miss you too, oma’.

Bij het afsluiten van ons gesprek drukte hij me op het hart dat ik goed mijn groente moest eten en vooral moest  ‘exercisen’. Dan zou  ik zeker gezond blijven. Deal, vriendje!

Nathan (8)