kleine hulp in de huishouding

Het thema van BBC’s The Musketeers schalt over het Spaanse achterdek. De ringtone van mijn mobiel. Ik neem op en schrik van het dunne stemmetje van mijn dochter Vera. Ze is zó beroerd… Griep, hoge koorts, keel- en amandelontsteking wist de huisarts te melden. Op zo’n moment is ‘t verrekte lastig dat mijn kinders en ik over de hele wereld zijn uitgevlogen.

Ik hoor hetzelfde dunne stemmetje in haar berichtje, dat ik later die middag in WhatsApp zie verschijnen. ‘Je kunt zeker niet een paar dagen naar Nederland komen?’. Terwijl ik Hans het berichtje voorlees, knikt hij al instemmend. Een kwartiertje later bel ik haar om te zeggen dat ik ‘s avonds om 10.00 uur op Schiphol zal landen.

Verzorgen en vertroetelen

Na een kort nachtje in de logeerkamer bij paps en mams, druk ik de volgende ochtend op de voordeurbel van Vera en Marc. Een vaatdoekje doet open. De mannen zijn de deur al uit. Marc is onderweg naar z’n werk nadat ie Benjamin heeft afgeleverd op het KDV. Energiek begin ik met verzorgen en vertroetelen.

Half één, tijd om mijn kleine vriend op te halen. Ik ben zó benieuwd hoe hij zal reageren als niet mama, maar oma haar neus om de hoek steekt. Natuurlijk zie ik ‘m zo nu en dan in real live, maar meestal tweedimensionaal tijdens een videogesprek. Hij kent mijn gezicht, stem en Vera’s mobiel krijgt vaak natte kussen.

Na twee verkeerde ruimtes te hebben afgespeurd naar het bekende gezichtje, zie ik de kleine man in een speelhuisje. Ik hurk en roep zachtjes zijn naam. Met een grijns van oor tot oor dribbelt hij naar me toe en ik krijg de grootste hug ever. Zelfs totdat we bij de auto zijn, die om de hoek geparkeerd staat.

Een kleine hulp in de huishouding

Benjamin heeft nog meer verrassingen voor me in petto. Hij is namelijk een fantastische hulp in de huishouding! Hij draait z’n handje niet om voor voor een beetje poetsen en opruimen. Zijn favo klus is wasgoed uit de machine halen. Stuk voor stuk krijg ik washandjes, rompers en spuugdoekjes in mijn handen gedrukt. Een tikkie minder blij ben ik met zijn helpende hand bij het opvouwen van de was. Ik heb Marcs t-shirt maar achter me neer gelegd na drie opvouwpogingen…