een kopje koffie

Ken je dat? Je zet je wekker op een belachelijk vroeg tijdstip en je bent toch een uur eerder wakker. Dat gebeurde mij afgelopen dinsdag. Het vliegtuig naar Oslo vertrok namelijk al om 06.05 uur, dus ik moest er wel om 03.00 uur uit. En yep, een uur daarvoor had ik met één simpele druk op de knop een heerlijk kopje koffie voor m’n neus…

Een dag eerder kreeg ik het niet voor elkaar om online in te checken. Ook had ik last minute besloten om ruimbagage mee te nemen, maar ik werd telkens uit het inlog scherm geknikkerd! En dat terwijl ik toch geen nono ben op ‘t gebied van reizen. In alle vroegte hing ik dus al bij KLM aan de lijn. De vriendelijke medewerker meldde dat zelfs in 2020 de verschillende luchtvaartmaatschappijen niet met elkaar kunnen babbelen. Tja, ik bleek een combi reis te hebben met Air Europe en Air France, geboekt bij KLM.

Moest ik in januari nog ruim zes uur op de luchthaven van Valencia bengelen (ijs op de vleugels, in Spanje dus…), nu vertrok het vliegtuig keurig op tijd. Air Europa is het budget zusje van KLM en op de menukaart lonkte een kop espresso naar me. Okay, het was dan wel € 3, maar ik kon die cafeïne goed gebruiken. De stewardess rende in hoog tempo met haar karretje door het gangpad. Ze ging er vast vanuit dat toch niemand voor die oploskoffie zou zwichten.

Ik stak mijn hand op en opende mijn mond om haar aan te spreken, maar ik keek al tegen haar wapperende haren aan. Gelukkig kwam even later een andere stewardess voorbij en ik vroeg haar vriendelijk om een kopje espresso. Natuurlijk, ze zou ‘t zó brengen. Tegen de tijd dat we de daling inzetten, gaf ik het maar op… In Parijs had ik gelukkig een overstaptijd van ruim een uur en ik weet dat er fantastische koffietentjes bij de gates zijn. Oh, wat smaakte die espresso goed!

En nu…? Met één simpele druk op de knop heb ik de lekkerste koffie bij Maarten thuis. Lucky me!