buikpijn van het lachen

Ze rolde gierend van de bank. Met buikpijn van het lachen. Mijn 6-jarige kreeg maar niet genoeg van onze Mister Bean dvd. Bij elke onnozele gezichtsuitdrukking van deze Brit hikte ze en verslikte ze zich bijna in haar bammetje. Haar vriendin zat naast haar met een uitgestreken gezicht er niks van te begrijpen.

We quoten nog regelmatig uit deze parodie

Ook kon ik samen met mijn kroost opgekruld op de bank genieten van Robin Hood, men in tights. Deze parodie op de klassieker is hilarisch en we quoten er nog regelmatig uit. Net zoals de blinde bediende uit deze film die op de uitkijk stond, zeggen we als iemand vraagt waarom we naar buiten kijken ‘Uhm… Guessing… someone is coming…’

Het lijkt trouwens wel honderd jaar geleden dat ik met de kinderen naar Spanje ging. Met de bus. Een twee-en-twintig-uur-lange-zit in het pre-digitale tijdperk. Gelukkig werd er af en toe een film vertoond. Ook ‘s avonds laat, terwijl driekwart van de reizigers al onder zeil was. Wantrouwend keek ik naar de aankondiging van Wild Hogs. ‘Het zal wel zo’n mannenfilm zijn’, dacht ik nog. Nou nee! Vier mannen, vier keer een midlife crises en een roadtrip op stoere motoren. Binnen een paar minuten zat ik te stikken van de lach. Heel zachtjes, dat wel.

Ik zing namelijk uiterst beroerd…

Zo zijn er ook bepaalde songs, waar mijn humeur binnen drie seconden van opknapt. Met stip bovenaan staat Radar Love van the Golden Earring. Bij de eerste tonen veer ik op om de volumeknop een flinke slinger te geven. Dan kan ik uit volle borst meeblèren zonder dat iemand (of ikzelf) ‘t hoort. Ik zing namelijk uiterst beroerd…

Toen de 6-jarige een decennia later aan het puberen was, stierde ik na een stevige kibbelpartij startnijdig de keuken in en begon fanatiek aan de afwas. Terwijl ik nog na liep te mopperen, hoorde ik vanuit de woonkamer de eerste tonen van Radar Love. Op vol volume. Ze stak haar hoofd voorzichtig grijnzend om de keukendeur om te kijken of mijn humeur er van opknapte. Yep, als sneeuw voor de zon…

Vertel, welke film of muziek doet dat voor jou?