shawls

Flats… een flinke scheut rode wijn over mijn witte sjaal. Lekker slim! Hieronder lees je mijn handige tip bij het wassen van je Happy Hippie shawls

Ik griste ‘m van mijn hals en overwoog wat het handigst zou zijn. Zout erop, bier of witte wijn er over heen? Dat zijn van die grootmoeder tips, die je overal online kunt lezen. Uiteindelijk koos ik voor een lauw handsopje. Na een poosje weken vervaagde de  vlek wat, maar bleef zitten waar ie zat. Tja, met zo’n grote roze veeg zou ik de shawl niet meer dragen en ik deed er gewaagd een grote slok chloor bij. Ik zag de vlek langzaam verdwijnen en de shawl was als vanouds weer helder wit! En absoluut kleurecht. De opdruk op het zijdezachte tricot was niet verdwenen.

Maar de shawl stonk na dit chloorwasje vanzelfsprekend een uur in de wind naar zwembad…

Zo zou ik de sjaal natuurlijk ook niet dragen! Een 30 graden machinewasje dan maar. Kreukloos en heerlijk fris haalde ik ‘m later uit de machine. Joehoe!

Alleen de franjes, één grote warboel! Ik had natuurlijk op m’n gemak de boel kunnen ontwarren, maar daar was ik te ongeduldig voor. Uiteindelijk heb ik ze er voorzichtig afgeknipt. En ook zónder franje is en blijft een mooie sjaal!

Handige tip bij het wassen van je Happy Hippie shawl:

Als je ‘m in de machine wil wassen, knoop dan voorzichtig de franjes met een lintje vast, zodat je na het wasje de franje niet hoeft te ontwarren!

Ben je net als ik verliefd op deze mooie sjaals uit Thailand? Dan vind je in de webwinkel heel wat verschillende kleuren! Dus er is altijd wel een tint die bij dat leuke truitje of die nieuwe jas past…

Een leuke aanvulling op deze look is de bottle bag. Deze petfles houder is gemaakt van vrolijke stof in heel wat verschillende designs. Er past uitstekend een waterflesje van 500 of 750 ml (en zelfs een smalle literfles) in. Dus nooit meer op pad met een flesje in je hand, maar je hangt ‘m simpelweg om je schouder.