een bijzondere schoonheidsbehandeling

Wat is een schoonheidsbehandeling toch een feestje! Die luxe stoel, dat plaidje en vijf kwartier lang verwennerijen met crèmetjes, stoom en gezichtsmassage… Bij Mooi! in Montfoort ging de voordeur op slot en het bordje ‘Ik maak iemand Mooi!’ zorgde ervoor dat ik ongestoord kon genieten. Ik doezelde altijd weg op de relaxte achtergrondmuziek.

Dat wilde ik weer! Vorige week vroeg ik in m’n hakkie-takkie-Spaans aan Luci of ze een ‘tienda de cara’ wist. Cleany, cleany? Si! Ja hoor, het nichtje van haar vriendin bleek een salonnetje te hebben. In rap Roemeens was een afspraak zó gemaakt. Dinsdag om 15.00 verzamelen bij Julian. Ha, mooi zo!

Gisteren was die dinsdag. Stipt drie uur reed de bestelbus van Luci’s dochter voor. Toen ik de autodeur opende, kwam het gekrijs van een peutertweeling me tegemoet. Luci’s kleindochters… De één liet zich afleiden met een flesje melk, de ander was ontroostbaar. Boven het verdriet uit vroeg ik ‘A donde es el tienda?’ (Waar is de winkel?). Huh… Onda? Wáár is toch ‘a donde’ in het Spaans? Ah, het dorpje waar we naar toe gaan heet Onda.

Na een hartelijke begroeting ga ik in een slaapkamertje liggen op de massagetafel. Luci nestelt zich met één van de huilende meisjes op het eenpersoonsbed naast de tafel. Haar dochter staat met het andere nog nasnikkende grietje op de arm in ‘t Roemeens de laatste nieuwtjes uit te wisselen. De vriend van het nichtje laat ook z’n neus nog even zien.

Gelukkig kan ik me heel goed afsluiten en concentreer me met gesloten ogen op de schoonmaakhandelingen. Ik lig relaxed met m’n handen op mijn buik. Opeens haalt Luci mijn handen weg, ik schrik me te pletter! Naast mijn lijf is beter, zegt ze. Brr… in het huisje is het koud, de dikke muren laten geen zonnestraaltje door. Ik krijg een dekbedhoes over me heen., problem solved. Als ik met een maskertje en twee watjes op m’n ogen toch een beetje wegdoezel, schrik ik me weer wild. Luci kriebelt op mijn buik en lacht ‘No sleepy sleepy!’

Na mij is het de beurt aan Luci’s dochter. De meisjes slapen als roosjes. Wij zitten stijf naast elkaar op het resterende stukje bank in de woonkamer, fluisterend… 

Een luidruchtige ervaring, die ik voor geen goud had willen missen!