Scheepslog 49 – Verstand op nul modus…

Verstand op nul, blik op opeindig… Je herkent ‘t wel als je eens honds- en hondsmoe bent. Ik in elk geval wel. Soms neem ik me voor een heel lange nacht te maken, zodat ik de volgende ochtend als een jonge hinde uit bed kan springen. En dan begint het draaien en woelen, zodat ik twee uur later nog klaarwakker naar het plafond lig te staren. Mijn eerste voornemen ‘s morgens is om die avond vroeg naar bed te gaan.

We liggen hier in Burriana met de boot aan de hoofdkade. Op wat fanatieke wandelaars na is het ‘s winters rustig, maar nu het seizoen is weer begonnen. Met een hoop gezelligheid, het restaurant en de club geopend. Vaak bomvol mensen en lekkere muziek. Vorig jaar schreef ik al dat voorbijgangers ongegeneerd naar de boot staren. En selfies maken. Ik sta ongetwijfeld als ‘photo bomber’ op heel wat kiekjes, terwijl ik op het achterdek net een hap mijn mond in schuif.

Sommige lui schijnen te denken dat je met de achterkant naar de wal ligt om gezien te worden.

Eh… nope! Het is nogal lastig om van de boeg af te springen om op de kade te komen! Ze vragen met regelmaat of ze aan boord mogen neuzen. Nou nee, het is ons huis! We bellen toch ook niet bij willekeurige Spanjaarden aan om hun interieur te bekijken!

Maar terugkomend op mijn vermoeidheid… Zondag stond ik in de keuken en staarde naar buiten. Ik zag een dozijn kleine ventjes in zondagse pakjes op de kade. Zonder ouders. Een aantal 6-jarigen begon moeizaam met een houten pallet (van onze nieuwe lieren) te zeulen. Ik registreerde het, maar deed verder niks. Totdat ik zag dat ze met z’n allen probeerden de houten constructie in het water te duwen! Ik riep naar het achterdek: ‘Hans, actie!’ Te laat… de pallet dobberde al. We hebben ‘m er gelukkig weer uit kunnen vissen. De jongetjes waren zo geschrokken dat ze vliegensvlug hun moeders rokken opzochten.

Ik wil je een ander voorbeeld van mijn ‘verstand-op-nul-modus’ niet onthouden.

Pas stond ik ‘s avonds in de badkamer met in de ene hand een wattenschijfje, in de ander een flesje oog make-up verwijderaar van l’Oréal. Je weet wel, twee vloeistoffen die je even moet schudden. Ik zag mijn spiegelbeeld met het watje schudden…

Vertel me alsjeblieft jouw blunder, zodat ik weet dat ik niet de enige ben met zulke malle acties!