parkeren in spanje

Parkeren in Spanje… Dat is een verhaal apart! Maar laat ik bij het begin beginnen. Onze Ford liep op z’n laatste benen. Of reed op z’n laatste banden… Het trouwe beestje was hoogbejaard. Daarom hebben we een degelijke fourwheel gekocht. Een fijne hoge instap, lekker ruim en een jonge blom vergeleken bij de Ford. Onze nieuwe aanwinst is donkergrijs, best deftig.

Lekker Happy Hippie-en

‘s Morgens neem ik ‘m vaak mee naar ons appartement in het hartje van Burriana om een aantal uurtjes te ‘Happy Hippie-en’. Het is dan best een uitdaging om een parkeerplek te vinden. Zoals de meeste Spaanse straatjes is de onze ook smal. Niet uit armoe, maar om de zon zoveel mogelijk te weren. Spanjaarden zitten er absoluut niet mee om hun flinke auto in Smart-plekje te wurmen. Nou.. ik wel. Parkeren in Spanje is een uitdaging!

Daarom rijd ik vaak door naar het parkeerterrein bij Iglesia San Blas. Ik noem ‘t de puzzelkerk omdat er in verschillende stijlen stukjes aangebouwd zijn. Op andere plekken is er doodleuk weer een deel afgebikt. Gisterochtend vond ik een uitstekend plekje in de schaduw. Niet in een recht parkeervak, maar schuin in een ‘puzzelhoekje’. Tevreden liep ik naar onze piso.

Niks, noppes, nada…

Een paar uur later was ik uitgewerkt en begon m’n maag te rammelen. Tijd om lekker te gaan lunchen op de boot. Vlak bij de auto drukte ik op het sleutelknopje om de deur te openen. Niks, noppes, nada… Getver! Maar, dat gebeurt vaker en er is een trucje. Ik peuterde een sleuteltje uit de grote sleutel. Als je deze in het slot steekt, de deurhendel opent en dit ritueel herhaalt, springt ie van het slot.

Eerst maar ‘s proberen voordat ik Marc to the rescue roep, dacht ik. Het sleuteltje verdween maar voor de helft in het sleutelgat. Ik snapte er geen barst van! Totdat ik op het dashboard een stapeltje fotokopieën zag liggen. Huh…? Da’s niet van mij.

Ik heb mezelf ongelofelijk uitgelachen toen ik in de gaten kreeg dat ik aan de verkeerde auto stond te morrelen! Een grijze four wheel van een ander merk, nét zo schuin geparkeerd als de onze. Maar in het volgende hoekje van de puzzelkerk…