vuilnis

De vorige eigenaar van de boot was een viezerik, een taddek, een smeerpoets. Dat is er uit… Tijdens onze bezichtigingen zag ‘t er allemaal redelijk strak uit. De woonkamer in elk geval. De keuken was rommelig, maar we keken door de meuk heen. En we zagen heus wel dat een paar slaapkamers aan een opknap beurtje toe waren. Maar da’s niet gek bij een jacht van ruim 25 jaar oud.

Kleverige kruidenpotjes

Bij de overdracht lachte de Corsicaan gul dat hij levensmiddelen in de keukenkastjes zou laten staan voor ons. Dan hoefden we niet direct naar de supermarkt te rennen. Wat een vriendelijk gebaar, dachten we nog. Toen hij voor de allerlaatste keer de loopplank afgelopen was, keken we nieuwsgierig naar onze ‘voorraad’. Hmm… een zak vastgeplakt meel, open verpakkingen rijst en pasta. Met houdbaarheidsdatum 2013. Kleverige potjes met onbestemde kruiden. Bedankt hè!

De scheepsmakelaar had tussen neus en lippen door gezegd dat onze Corsicaan nog wat ‘personal items’ zou meenemen. Logisch, wat moeten wij met zijn foto’s? Nou, de duvel en z’n ouwe moer was verdwenen! Het kristallen glasservies, de mooie borden, het glanzende complete bestek. Ach, we zijn toch niet van plan om chique diners te geven en we haalden onze schouders er over op.

Zeven vuilniszakken verder

We stroopten de mouwen op en gingen fanatiek aan de slag. Vuilniszak na vuilniszak werd gevuld met alle meuk. ‘Lelijk hè, die rood gebloemde borden met stukjes eraf…’ griezelde ik. Ze verdwenen samen met vondeling kopjes en onbestemde schaaltjes in een grijze zak. Een ritje Ikea, daar waren we het roerend over eens na het vullen van zeven ‘keuken vuilniszakken’.

We zijn nu een paar weken verder en heel wat viezigheid lichter. De smoezelige koelkast en vriezer zijn vervangen door glanzende stalen exemplaren. Op de deck chairs liggen frisse kussens en de keukenkastjes zijn gevuld met nieuwe voorraad en ongeschonden serviesgoed.

Volgende week worden de wanden en ‘t plafond van een aantal hutten bespannen met nieuw, fris materiaal. Zachte vloerbedekking is al uitgezocht. Daarna kunnen we slapen in ons eigen Hollandse bed. Joehoe, Sea Life wordt steeds meer ONS THUIS!