inkopen in corona tijd

Hoewel Thailand hartstikke op groen staat op de Covid wereldkaart, is het toerisme nog lang niet op gang gekomen. Als je echt graag op Suvarnabhumi Airport wil landen, moet je aan heel wat eisen voldoen, een hele papierwinkel op orde hebben, een PCR test ondergaan én twee weken in een quarantaine hotel verblijven. Ik wilde graag! Om mijn familie te zien en om voor GirlyStuff inkopen in Corona tijd.

Die veertien dagen in m’n uppie in het hotel in Pattaya zijn me 100% meegevallen. Maar ja, ik verveel me dan ook zelden… Nu in Phuket bij mijn zoon en zijn gezin draai ik lekker mee in de dagelijkse routine. Hier in ‘t Thaise zuiden zie ik trouwens heel wat winkels en massage salons gesloten bij gebrek aan toeristen. Zelfs sommige 7Eleven’s hebben hun rolluiken stevig dicht zitten.

Heerlijk naar mijn ‘shop Walhalla’

Anderhalve week geleden boekte ik tickets naar mijn ‘shop Walhalla’ Chiang Mai in het noorden van Thailand. Samen met kleinzoon Nathan (9) schuimde ik de lokale markten af. Hoewel deze vooral door de Thai zelf bezocht worden, viel het me op dat niet alle kramen geopend waren. Zo was bijvoorbeeld ook het winkeltje, waar ik altijd die mooie knikkerzakken en sleutelhangers Slungeltje vind, afgedekt met kleden en plastic. Echt jammer!

Fanatiek zocht ik daarna naar de stek met die prachtig geborduurde tassen. Eerst herkende ik de indeling van de bewuste plek niet, maar toen zag ik dat het niet één winkel was, maar het waren vier kleine shops geworden. Waarschijnlijk moest de eigenaar de broekriem aanhalen en heeft driekwart van de ruimte verhuurd. Gelukkig verkochten ze allemaal zo’n beetje hetzelfde, dus ik kon mijn hart ophalen. Binnenkort zie je dus een paar nieuwe designs in de webwinkel.

Een wirwar van kramen

Ik vervolgde mijn ‘strooptocht inkopen in Corona tijd’ in de nabij gelegen shopping mall. Hier moet je je niets deftigs bij voorstellen. Op de begane grond is het een wirwar van kramen, waar je voornamelijk kruiden kunt kopen. Rondom deze hal zijn galerijen, drie verdiepingen hoog, helemaal volgepropt met kledingwinkeltjes. Op twee hoog heb ik weer fisherman pants gekocht, ook in nieuwe kleuren. Het duurde even voordat de verkoopster de gewenste aantallen bij elkaar had gesprokkeld.

Terwijl we stonden te wachten, neusde ik even bij de overbuurvrouw terwijl Nathan trouw onze eerdere aankopen bewaakte. Ik vond super cute linnen bloesjes, die absoluut heel boho staan op de baggy van je (klein)dochter. Ze zijn offwhite, met of zonder mouw en in vier maten. Wélke maten het zijn, durf ik nog niet te zeggen. Elke S, M en L in Thailand is verschillend, ik moet het eenmaal thuis dus goed opmeten.

We sloten deze shopping spree af in de kelder van dit winkelcentrum. Hier is een grappige combi van restaurant en kraampjes met snuisterijen. Nathan rustte even uit met een flesje water, terwijl ik een rondje liep. Ik maakte zowel mijzelf als een verkoper blij door ál zijn sleutelhangers met hart op te kopen. Terwijl ik dorstig naast Nathan op een krukje neerstreek, kwam de man glimlachend naar ons tafeltje en gaf Nathan een mooie sleutelhanger met een olifant cadeau.

Onze laatste stop was ‘s avonds vroeg The Night Bazar. Ik verwachtte niet dat het volle bak met zo’n 150 à 200 stands zou zijn, maar de luttele zes kramen boden een trieste aanblik… Wél kocht ik tientallen harembroeken voor volwassenen bij één van hen! De verkoopster werd helemaal hyper van zo’n flinke verkoop.

De taxichauffeur zette ons later heel handig bij een postkantoortje af, zodat we de aankopen direct naar Spanje konden versturen. Nou ja, postkantoortje… Een rommelig hok met twee katten. Maar de hartelijke vrouw had in no time de stapels tassen, etuis, broeken en sleutelhangers vakkundig in twee dozen gestopt. Ik heb gekozen voor zeevracht omdat ‘t veel betaalbaarder is dan luchtvracht. De dozen zijn natuurlijk wel langer onderweg, maar ik houd van prettig geprijsde items in GirlyStuff’s webwinkel!

Vrijdag vlieg ik naar Bangkok om de inkopen in Corona tijd voort te zetten. Keep you posted!