voetenwerk

Terwijl de temperatuur in Nederland nu om dikke sokken, laarzen en spuuglelijke Uggs vraagt, loop ik hier in Thailand dagelijks op slippers. Zelfs m’n ballerina’s zijn te warm aan mijn voeten. Schoeisel schop je voor de deur uit, binnenshuis loop je op blote voeten. Zelfs in een aantal winkels wordt ‘t gewaardeerd als je barvoets binnenstapt.

Bij Frank op het terras neem ik niet de moeite flipflops aan te doen. M’n blote pootjes worden steeds groezeliger. Voordat ik naar bed ga poets ik ze fanatiek schoon met een Wettie. Een redelijk zinloze excercitie. Er blijft een vlaag smoezeligheid zichtbaar.

Na m’n Nescafé is het tijd voor een verfrissende wasbeurt. Ik draai de douchekraan open. Er volgt een hoop gekraak en gesputter, maar geen druppel water… Ervaring heeft geleerd dat geduld een schone zaak is. Een half uurtje later moet het wel weer lukken. Om de tijd te doden besluit ik mijn voeten in het zwembad te laten weken. Daar moesten ze schoon van worden, toch? Eh, nee…

Eenmaal onder de douche krijg ik een briljant idee. In Bangkok had ik een tandenborstel gekocht omdat ik m’n electrische Oral-B in Franks badkamer in de oplader had laten staan. Deze ‘gewone’ tandenborstel kan ik mooi gebruiken om mijn hielen te schrobben. Zittend op de badkamervloer voer ik dit precisiewerkje uit en het resultaat is verbluffend. Ik kan straks zonder gêne m’n voeten aan een masseuse presenteren voor een heerlijke massage. Lang leve de multifunctionele tandenborstel!

8 februari 2015