Degenen die rode oortjes krijgen bij de woorden Thaise massage, moet ik ernstig teleurstellen. Niks erotisch, niks hoogtepunt…Je hijst je over het algemeen in een katoenen pyjama en er wordt hardhandig gekneed. De (tevens volledig geklede) dames zetten hun knieën op je kont, hun elleboog tussen je ribben. Ledematen worden in allerlei richtingen gebogen en je voelt spieren waar je ‘t bestaan niet vanaf wist.

Ik krijg er geen genoeg van. Word steeds soepeler. Alhoewel, niet altijd… Twee jaar geleden nam een XL-masseuse me onder handen. Op het moment dat ze haar voeten aan beide zijden van mijn billen plantte, zich voorover boog en met haar volle gewicht de handen op mijn ribben zette, voelde ik mijn torso ineen gedrukt worden. Later een knak en een gebroken rib was een feit. Niet leuk!

Maar ik laat me niet kisten. Ook dit jaar hobbel ik van salon naar salon. Maar, history repeats itself… Een stevige tante rolde met harde hand een spier tussen twee ribben. Shit, jakkes, gatver! Weer een paar pijnlijke, slapeloze nachten.

Maar dan is er Mama Daen. Een oudere vrouw, spleetje tussen de tanden, haar op een knotje. Haar gezicht straalt als ik aan kom lopen. In gebrekkig Engels lacht ze: “You back! Remember you!” Ik laat haar weten dat ik zin heb in een Thaise massage, maar dat ze voorzichtig moet doen met mijn ribben. Ik wijs op de pijnlijke plek en zeg: “Pain, from massage.” Haar gezicht betrekt bij het bewijs van zoveel onkunde. Ze stelt een rug- en schoudermassage voor. Braaf ga ik liggen. Ze heeft direct in de smiezen hoe ‘t zit en gaat vaardig aan de slag. Ik voel de pijn verdwijnen. En ik overdrijf niet. Wat een opluchting! Morgen ga ik weer…

3 juni 2014