‘t Laatste nachtje in Thailand… Het zit er weer bijna op. Aan de ene kant hartstikke jammer, ik ben hier zó graag. Otherwise verlang ik naar huis. Het heimweemonster steekt de kop op.

Terwijl ik m’n tanden sta te poetsen, roept reisgenoot Emmie dat mijn mobieltje afgaat. Met een mond vol schuim neem ik ongerust op. Het telefoonnummer van mijn broer en schoonzus licht op. Er zal toch niks aan de hand zijn met m’n ouders? Tachtig en bijna tachtig… Aan de Hollandse kant van de lijn hoor ik de verbaasde stem van m’n neefje. ‘Sam, heb je iets heel belangrijks te vertellen? Ik ben nog in Thailand en dit is best een duur gesprek’, leg ik ‘m uit. Eh nee, hij belde me per ongeluk. Godzijdank!

Terwijl ik even later indommel, wordt er op de deur geklopt. En nog ‘s. Zachtjes hoor ik ‘It’s me’ aan de andere kant van de deur. Sang? Wat doet Franks vriendin hier nou om half 12? Slaapdronken doe ik de deur open. Althans, dat probeer ik. Er zit zo’n &@*%# nachtslot op. Na een hoop gemorrel in ‘t donker is ie open en kijk ik in het verschrikte gezicht van een onbekend Thais meisje. ‘Oh solly, wrong number’ stamelt ze en loopt vriendelijk glimlachend achteruit.

Tja, nu zijn de Hollandse poppen aan het dansen. Klaarwakker begin ik te plannen. Morgenochtend uitchecken, een laatste ontbijtje met verschrikkelijk lekkere koffie bij Kun Wut. Daarna voor Emmie en mij twee tickets scoren voor de bus van 20.00 uur naar de luchthaven. Vervolgens met de taxi naar Franks huis, waar onze grote koffers staan.

Het inpakken wordt nog een uitdaging. Ik heb niet veel kleding uit Nederland meegenomen. Ik heb afgeleerd om stapels shirtjes en rokken mee te nemen, die na thuiskomst hoppa ongedragen de kast weer in kunnen. Er moeten nu keurige stapeltjes Girlie Stuff spulletjes ingepakt worden!

En de Hollandse molen draait verder. Eenmaal thuis worden alle nieuwe rokjes, broeken, hebbedingen en shawls gefotografeerd, gelabeld en in m’n systeem gezet. Ja ja, mijn administratie is op orde. Ik heb er zin in!

Ik ben een bevoorrecht mens. Na m’n oudste zoon een paar weekjes lekker dichtbij gehad te hebben, komt aanstaande dinsdag Maarten voor een weekje naar Nederland. Het heimweemonster heeft bij hem ook toegeslagen. Mila komt natuurlijk mee! Dus vanuit het Thaise heb ik al autostoeltjes en campingbedjes geregeld.

Al met al heb ik beroerd geslapen, maar daar zit ik niet mee. Er staan zoveel leuke dingen op stapel!

13 februari 2016