reisplannen

Time flies… Over anderhalve week vlieg ik alweer naar Thailand. En omdat wonen in Spanje een extended holiday lijkt, is ‘t of ik een vakantie in een vakantie geboekt heb. Superluxe! Langzaam aan leg ik telkens wat spullen in een lege hut. Een stapeltje kleding, m’n camera, e-reader… En natuurlijk ont-zet-tend schattige meisjeskleding in maatje mini. Vakantievoorpret in het kwadraat!

Sang is de 20e uitgerekend, vier dagen na mijn aankomst in Jomtien. Ik ben zó benieuwd naar m’n kleindochter!  Voor het eerst heb ik geen plan de campagne gemaakt. Geen Excel sheet met vrolijk gekleurde vakjes, waarin ik mijn reisroute schrijf, doorstreep en herschrijf. Ik maak nu pas op de plaats. Jomtien it is…

Voor het eerst vlieg ik vanuit Spanje naar Azië en heb een heel aantrekkelijke vlucht gevonden. Valencia-Amsterdam-Bangkok. Op de heenreis duurt de transfer vijf uur. Die vul ik ongetwijfeld probleemloos met het eten van een broodje en slenteren langs tax free shops. Daarna non-stop naar Bangkok. Ik ben een goeie vliegtuigslaper en zal redelijk fris voet aan Thaise grond zetten.

Op 6 december neem ik dezelfde route terug. Maar nu is de stopover ruim twaalf uur, dus ik heb een slim plannetje bedacht. Ik stap zo rond 18.30 uur op de bus naar Alphen aan den Rijn en ga op de koffie bij m’n ouders, dochter en vriendin. Slaap een paar uurtjes in ons Nederlandse huisje en de volgende ochtend neem ik in alle vroegte de taxi naar Schiphol. Dan land ik ontbijttijd weer in Spanje. Tijd nuttig en aangenaam besteed, toch!

Dochterlief in Nederland: ‘Hmm… de 6e. Jammer dat je er niet bent om Sinterklaas mee te vieren’ Zoonlief in Thailand: ‘Leuk! Je bent er de 5e dus nog. Gaan we een tropische Sinterklaasavond vieren!’ Volgend jaar pakjesavond op onze Spaanse boot!

5 november 2016