Sangs gevleugelde uitspraak ‘Let’s find góód coffee for mam!’ is verleden tijd. Ik zit nu namelijk in alle vroegte op het terras met een kop fantastische koffie. Vers gemalen bonen uit het gloedjenieuwe koffieapparaat. Da’s lekker wakker worden. De papegaai van de buren denkt er net zo over en schreeuwt met regelmaat ‘Coffee! Coffee!’ Hij sluit af met het fluiten van Happy Birthday…

We wachten in spanning op de baby, Sang is morgen officieel uitgerekend. Maar de kleine meid heeft geen haast en Sang voelt zich prima. ‘I’m fine, only 16 kg heavier…’ en stapt nog net zo vlotjes op de scooter om een vergeten boodschap bij de 7Eleven te halen.

Gisteren zijn we zelfs samen naar de Floating Market geweest. Slenterend van kraam naar kraam, met een klein duwtje in haar rug als we weer een steil bruggetje over moesten. En met de extra ingelaste pauze met verse mango shake had ik absoluut geen moeite!

Helemaal gelukkig met m’n nieuwe Girlie Stuff aanwinsten stapten we in een taxi om Franks zoontje (bijna 5 jaar) uit school te halen. In een wirwar van kleine jongetjes en meisjes in keurige schooluniformen ontdekten we Nathan, die op z’n tante Sang afvloog en haar stevig knuffelde. Hij spreekt nog geen woord Thais, maar met de extra begeleiding komt ‘t helemaal goed. Hij vindt ‘t geweldig op school.

Deze oma had gisteravond een paar boodschapjes nodig. Samen met Nathan wandelde ik naar de Tesco Lotus, zo’n tien minuten verderop. Al babbelend passeerden we een geparkeerde bus. Niet aan de straatkant, maar voor de veiligheid over het parkeerterrein. De gravel knarste onder onze slippers. Nathan bukte en schraapte een hoopje steentjes bij elkaar. Dat kon hij wel goed gebruiken bij z’n graafmachine!

Maar ja, hoe moest ie dat meenemen? We hebben de zak van zijn korte broek volgeladen. Dat vond ie wel wat! Dat de broek afzakte van de volle lading nam hij op de koop toe. Al hijsend aan z’n broek vervolgden we onze trip. Bij thuiskomst werd het grind zorgvuldig in een hoekje gestort. Een waardevolle aanvulling van zijn ‘boys only toys’!