Suvarnabhumi airport thailand

Thailand Blog 71 – VIP’s

Het is echt te gek voor woorden, maar ik ben wéér een weekje in Thailand. En dat krap vijf dagen na een prachtige reis door Cuba. Meestal ga ik alleen op pad, maar deze keer vlogen we met z’n vijven.

Er was namelijk niet veel overredingskracht voor nodig om Frank na afspraken in Nederland via Spanje te laten terugvliegen naar Bangkok. Nathan was door het dolle, kon hij eindelijk ‘oma and opa Hans big boat’ zien! Alil was ook razend nieuwsgierig geworden. Mijn Spaanse vriendin Nely had laten doorschemeren dat ze ooit graag zou meegaan naar Thailand. Gekscherend appte ik haar ‘Ga je volgende week mee?’ Het antwoord kwam rap. Ja, graag!

Nely en ik zaten op rij 55 in het forse KLM vliegtuig, dus het duurde even voordat we de slurf uitliepen. Frank, Nathan en Alil waren in geen velden of wegen te zien. Nou ja, die zouden we bij de bagageband wel weer tegen het lijf lopen… Nely en ik doken de lange Efteling-slinger in voor de paspoortcontrole. Ik hoorde mijn naam roepen. Alil stond druk te gebaren dat we moesten meekomen. Huh…?

Gedwee liepen we achter haar aan. Er stond een golfkarretje op ons te wachten. Té verbaasd om iets te zeggen stapten we in bij de traditioneel geklede stewardess. Frank heeft sinds kort een Thais visum voor langere periode en daar horen blijkbaar heel wat extra’s bij. Niks zigzag slinger met lange wachttijden, maar een speciale controle balie! Binnen twee minuten was ‘t gepiept. Samen met een kruier begeleidde ze ons naar de bagageband. We hoefden alleen maar te wijzen naar de koffers en de man sjorde ze op een karretje! Wat een luxe!

Frank reist dinsdag niet met ons terug, dan is ‘t gewoon weer een ouderwetse wachtrij voor de paspoortcontrole en zeulen met de koffers. Alles heeft z’n charme!