voetmassage in 5-voud

Thailand Blog 72 – Voetmassage in 5-voud

Daar liggen we dan… Met z’n vijven op een rij, lekker onderuitgezakt in relaxfauteuils. Nathan in het midden. Na de lange vlucht van Amsterdam naar Bangkok zijn we namelijk ernstig aan de voetmassage in 5-voud toe. De ervaren masseuses kneden onze enkels weer tot normaal formaat.

Mijn Spaanse vriendin Nely had zich voor vertrek naar Thailand aardig ingelezen. Bezienswaardigheden, de Thaise keuken, shoppingmalls… Maar ‘t meest keek ze uit naar massages. Die wilde ze absoluut elke dag! Ik had haar verteld dat een traditionele massage in de verste verte niet te vergelijken is met de sportmassages, die ze eerder kreeg.

Terwijl de masseuse geconcentreerd haar ervaren handen over Nely’s linkerbeen laat gaan, zie ik dat ze steeds onrustiger wordt. Vertwijfeld kijkt ze naar haar rechterbeen, die keurig in een handdoek is gewikkeld. Na zo’n 7 à 8 minuten houdt ze het niet meer uit en vraagt dringend aan haar masseuse om het andere been niet te vergeten.

‘Nely, relax! De massage duurt een uur…’, grijns ik. Van verbazing schiet ze bijna overeind. ‘Een héél uur? Voor maar 200 Baht?’ Yep, voor net vijf en een halve euro zijn je voetjes weer als nieuw. Uiterst tevreden zakt ze terug in de zachte stoel, ogen dicht. Aan het eind van de voetmassage in 5-voud moeten we zowel Nathan als Nely wakker maken. Het relaxen is dus uitstekend gelukt!