Thailand Blog 74 – Mijn strooptocht

Terwijl ik dit blog schrijf, ligt iedereen in Nederland nog op één oor. Het is in Thailand namelijk zes uur later. Vanochtend slofte ik vanuit mijn cabin in mijn zwarte shirt en short (slaap outfit) naar het buurtsupertje om koffie te scoren. Niks fancy, maar een simpel zakje nespresso met heet water. Tot een paar jaar geleden was er geen fatsoenlijke koffie te vinden in Thailand, nu stikt het overal van de hippe koffietentjes. Maar niet bij deze minimarket dus…

Zojuist heb ik de schade ingehaald bij mijn favoriete stek Stonefree op Lonely Beach met een fantastische versgebrande bak. En ik wil julkie niet jaloers maken hoor, maar naast mijn iPad staat nu een coconut shake. Een must als je hier binnenschuift.

Koh Chang is mijn laatste bestemming voordat ik weer naar huis vlieg. Even in de totale relaxstand na twee volle weken. Bij aankomst in Thailand checkte ik in bij het befaamde Atlanta Hotel in Bangkok. Een aan de buitenkant klein, onopvallend gebouw in een doodlopend straatje van de drukke Sukhumvit. Als je binnenstapt, valt je mond open van verbazing. Alles is namelijk nog in originele staat, zelfs het eerste hotelzwembad van Thailand. Je waant je in 1952!

Ik heb fijn voor GirlyStuff geshopt in de enorme shoppingmall MBK. Maar anderhalve dag Bangkok is meer dan genoeg voor mij! Dan ontvlucht ik de drukke stad. Vervolgens ben ik een weekje bij zoon Frank in Na-Jomtien thuis geweest. Wat is nou leuker dan je kind weer zien en een kleinzoon (6) die de dagen aftelt totdat oma komt. En natuurlijk heb ik ook hier de avondmarkten afgestruind naar mooie spullen voor de webwinkel. Ik was verschrikkelijk in m’n nopjes met handgemaakte petfles-houders en kocht de hele voorraad op. Binnenkort online!

Met de nachttrein naar Chiang Mai was een feestje voor Nathan. En voor mij… Deze relaxte stad was een verademing na Bangkok. We volgden mijn vaste route van lokale markten, waar ik de enige ‘falang’ (blanke buitenlander) was, de Night Bazar met het winkeltje waar ik de pompoenrokjes koop en de enorme Sunday Market. Nathan heeft urenlang van kraam naar kraam meegeslenterd. Zonder te klagen, hij vond ‘t net zo gezellig als ik. Echt, ik heb tassen vol baggy’s, Hebbedingetjes en rokken naar m’n hotel en later de nachttrein in gesleept.

‘t Klapstuk van mijn strooptocht kan ik niet voor me houden. Lieve wit linnen jurkjes, waarop (je zult het niet geloven) oer-Hollandse rode tulpen geborduurd zijn. In zes maten. Hou de webwinkel in de gaten en/of schrijf je via [email protected] in voor de nieuwsbrief om alle nieuwe items te zien.

Nog een paar dagen relaxen met coconut shakes, Thai food en massages in dit hippiedorp en dan weer fijn via het frisse Nederland naar Spanje. Bye bye!
image1.jpeg