Thailand Blog 86 – Thaise massage bij kinderen

Time to massage Chiang Mai
water met fruit
shuffled shoes

Soms hoor je vanuit de verte al ‘Massaaaaas madaaaa!’. Vrij vertaald is dit ‘Massage madam’. Dan zitten masseuses, die even geen klant hebben, voor hun winkeltje en lokken voorbijgangers luidruchtig uit om binnen te komen. Voor een Thaise massage, voetmassage of de relaxte oliemassage. Over het algemeen zie je volwassenen naar binnen stappen, maar hier schrijf ik over Thaise massages bij kinderen…

Op hun uithangbord staan wel een dozijn verschillende massages genoteerd, maar eigenlijk komt het allemaal op bovenstaande variaties neer. Tja… of je nou met kokosolie of gewone olie wordt ingesmeerd. De herbal massage is een uitzondering. Ik heb ‘m één keer geprobeerd, maar gloeiendhete katoenen kruidenballen op m’n lijf is niet aan mij besteed.

Vorig jaar waren kleinzoon Nathan (7) en ik een tikkie aan de vroege kant voor de Sunday Market in Chiang Mai. Zeker de helft van de kramen werden nog opgebouwd. Eigenlijk op zoek naar een restaurantje om wat te drinken, zagen we een massagesalon. Zó uitnodigend, dat we er absoluut niet voorbij konden lopen!

Ik nam Nathan wel vaker mee naar massages en normaalgesproken speelde hij dan lief met z’n Lego naast mijn stoel of bedje. Maar deze keer had hij wel oren naar een voetmassage. Slippertjes uit en de voetjes in een houten kom met warm water, lemongrass en rozenblaadjes. We werden geschrobd met citroen en badzout, terwijl we nipten aan water met stukjes fruit er in. Ik schoot in de lach toen ik het bord aan de muur zag met de tekst: The shop is not responsible for lost or shuffled shoes

We lagen dus gezellig naast elkaar op matrasjes bij Time to Massage. Zijn masseuse pakte zijn benen voorzichtig met olie aan en gelukzalig doezelde hij weg… Thaise massages bij kinderen worden dus ernstig gewaardeerd! Na dit heerlijke uurtje kregen we een kopje kruidenthee én een cadeautje gepresenteerd. Vanzelfsprekend heb ik ook dit jaar mijn sandalen hier keurig in het rek gezet om shufflen te voorkomen!

Hoe leuk was het om met dochter en partner plus drie kleine jongetjes op het strand van Jomtien te zitten! Aan de overkant aan de boulevard is een schattige salon in traditioneel Thaise stijl, die wij al jaren ‘de houten massage’ noemen. We togen er na het strandbezoek met z’n zessen heen. Natuurlijk werd de tweeling (8 maanden) direct omringd door kirrende masseuses en Benjamin (2,5) werd door zijn blonde haartjes gekroeld.

Eigenwijs klom hij op een massagestoel en wilde hetzelfde als mama en oma. Een voetmassage dus… De masseuse giegelde dat hij haar jongste klant ooit was en ze begon zijn beentjes zachtjes met olie in te smeren. De kleine man heeft echt een heel uur lang liggen genieten, net als Nathan vorig jaar. It runs in the family!

De waardering van happyhippiestyle.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 67 reviews.