Soms hoor je vanuit de verte al ‘Massaaaaas madaaaa!’. Vrij vertaald is dit ‘Massage madam’. Dan zitten masseuses, die even geen klant hebben, voor hun winkeltje en lokken voorbijgangers luidruchtig uit om binnen te komen. Voor een Thaise massage, voetmassage of de relaxte oliemassage. Over het algemeen zie je volwassenen naar binnen stappen, maar hier schrijf ik over Thaise massages bij kinderen…

Op hun uithangbord staan wel een dozijn verschillende massages genoteerd, maar eigenlijk komt het allemaal op bovenstaande variaties neer. Tja… of je nou met kokosolie of gewone olie wordt ingesmeerd. De herbal massage is een uitzondering. Ik heb ‘m één keer geprobeerd, maar gloeiendhete katoenen kruidenballen op m’n lijf is niet aan mij besteed.

Vorig jaar waren kleinzoon Nathan (7) en ik een tikkie aan de vroege kant voor de Sunday Market in Chiang Mai. Zeker de helft van de kramen werden nog opgebouwd. Eigenlijk op zoek naar een restaurantje om wat te drinken, zagen we een massagesalon. Zó uitnodigend, dat we er absoluut niet voorbij konden lopen!

Thaise massages