babybedjes en thaise logica

Op zoek naar babybedjes loop je tegen Thaise logica aan…

Een vakantie in Thailand is sowieso super, maar als dochterlief met partner én drie kleine jongetjes ook komen, kan ‘t wat mij betreft niet meer stuk! Het is een dappere onderneming om met een peuter en twee baby’s van 7 maanden in het vliegtuig naar Azië te stappen. Heeft ze van mams…

Poeh, er kwam natuurlijk wel wat voorbereiding bij kijken! Ik vloog op 2 oktober al naar Bangkok en zij hadden tickets geboekt voor een kleine twee weken later, zodat we de laatste tien dagen van mijn vakantie samen zouden zijn. Ze vond online een hotel met ruime kamers, vlak bij het appartement van haar broer. Bij de reservering gaf ze aan drie ledikantjes nodig te hebben. Mooi geregeld, zou je denken.

De bevestiging rolde direct haar mailbox in. ‘Baby cots on request’ stond erin. Dat had ze dus al aangevraagd! Op mailtjes die ze daarna stuurde, kreeg ze hetzelfde vage antwoord. Tijd voor een telefoontje… De vriendelijke medewerker van Agoda luisterde vol aandacht en uiteindelijk viel het kwartje bij hem. Nou, dat moest even nagevraagd worden bij ‘t hotel zelf.

Na veel vijven en zessen gaf de receptioniste van het hotel toe drie bedjes te hebben. Maar die kreeg mijn dochter alleen maar als het hotelpersoneel kon verifiëren dat het om een tweeling ging. Huh…?

En nog een probleempje, de hotel policy stond maar twee cots per kamer toe. Dat losten wij snel op door nóg een kamer te boeken voor hun eerste nacht in Thailand. Ik zou dan ook in hetzelfde hotel slapen met de twee baby’s zodat paps en mams een beetje konden bijkomen van de vlucht. Daarna zou ik mijn peuter-kleinkind meenemen naar het appartement van mijn zoon. Problem solved. Toch…?

Nee, hoor! Op haar hotelkamer stonden inderdaad keurig twee bedjes. Maar in mijn kamer was geen cot te bekennen. We trokken gezamenlijk bij de receptie aan de bel. Op z’n Thais glimlachte ze: ‘third bed broken, can not’. Tja… babybedjes en Thaise logica! Of we alleen een deken wilde hebben. Nou nee, dan rolt de baby de hele kamer door! Gelukkig paste de tweeling samen in het peuterbed, dat tegen het kingsize was aangeschoven.

Improviseren op vakantie heeft zo z’n charme. En als je er voor open staat, maakt ‘t alles zoveel gemakkelijker! Dus laat mij maar fijn reizen en creatief zijn!