dagritme in het quarantaine hotel

Bijna iedereen denkt dat ik me te pletter verveel in mijn Thaise quarantaine hotel. Niks is minder waar… Ik heb nog geen minuut met m’n arm onder mijn ziel gelopen. Mijn dagritme in het quarantaine hotel start eigenlijk exact hetzelfde als in España. Ik sta vroeg op, drink twee koppen koffie, rook een sigaretje en check mijn mail.

Mijn Spaanse tostada (gebakken broodje met olijfolie, geraspte tomaat en zout) wordt hier alleen vervangen door toast met roerei. Omdat ik er één pietepeuterig bakje boter bij krijg, besmeer ik mijn eerste bam met ketchup en bewaar de lekkere gezouten roomboter voor de tweede. Dankzij het ontbreken van een mes in mijn kamer schep ik de boter met de bolle kant van een koffielepeltje op mijn toast.

‘Ik ben daar gek ook…!’

Ik maak keurig elke dag mijn bed op. Er is namelijk nog geen cleaning service of kamermeisje langs geweest en ik heb uit andere verhalen begrepen dat ‘t niet logischerwijs gaat gebeuren in deze twee weken… Na ‘t douchen stond ik trouwens met mijn eyeliner in de aanslag en ik dacht ‘Ik ben daar gek ook!’ en besloot ter plekke mijn dagritme aan te passen en twee weken met onopgemaakte ogen door het leven te gaan. Hierna is het tijd voor Part Two van het ontbijtritueel: yoghurt met fruit. En nog meer koffie natuurlijk!

Verder vul ik mijn dagen met 1) lezen, 2) blogs schrijven, 3) foto’s verwijderen, 4) mail opschonen, 5) ‘GirlyStuffen’ en 6) bellen met het thuisfront.

1) Voordat ik naar Thailand vertrok, heb ik mezelf getrakteerd op een flink aantal ebooks. En natuurlijk de maandselectie van Bookchoice gedownload. Ik vermaak me uitstekend met prachtige verhalen.
.
2) ik vind ‘t leuk om over deze quarantaine tijd te schrijven en ik merk dat je het leuk vindt om te lezen. Daar word ik blij van!
.
3) Echt, op mijn iPhone stonden ruim elf duizend foto’s… Alle pics van mijn Cuba reis in 2017 en ook nog eens zo’n duizend van het Bali avontuur in 2019. Ik heb een score van min drieduizend en nog heel wat foto’s te gaan.
.
4) Mail opschonen staat op mijn to-do-list, maar het is er nog niet van gekomen.
.
5) Met regelmaat zet ik berichtjes op GirlyStuffs Instagram en Facebook, ook hier in het Thaise. Aan het einde van deze trip wil ik naar Chiang Mai om weer nieuwe, kleurrijke handmade items voor de webwinkel te kopen. Ideeën? Kom maar op…
(By the way, terwijl ik hier ben, wordt je bestelling gewoon verstuurd, hoor!)
.
6) Heerlijk om dagelijks echtgenoot, kinderen, ouders en vriendinnen aan de lijn te hebben!
.
Tussendoor geniet ik natuurlijk van alle lekkere Thaise gerechten. Dus, mijn dagritme in het quarantaine hotel bevalt me prima. Nog ruim vier dagen te gaan en dan heerlijk naar Phuket. Daar kijk ik naar uit en niet alleen voor die zalige Thai massages!