een uurtje vrij

Eergisteren kreeg ik van de receptioniste van het Thaise quarantaine hotel een berichtje waar ik nogal blij van werd. Na twee negatieve Covid-testen mocht ik de dag daarop namelijk van 15.00 tot 16.00 uur naar de ‘relaxation zone’. Joehoe… na twaalf dagen een uurtje vrij! Ik moest de QR code maar scannen en een plekje uitzoeken tikte ze.

Op de veertien foto’s die na het openen van de pagina verschenen, stonden afbeeldingen van bankjes en zitjes. Alles leek op elkaar, dus ik appte lukraak nummer twee door. Gaandeweg vervaagde mijn vreugde voor een uurtje vrij een beetje. Tja, of ik nou op mijn balkonnetje zat of beneden op een bankje…

Toch stond ik tien minuten voor het beloofde tijdstip in de startblokken

De klok tikte door en om 15.10 uur zat ik nog op het randje van mijn bed te wachten. Zouden ze me vergeten zijn? Terwijl ik naar de telefoon in mijn quarantaine kamer liep, werd er op de deur geklopt. Een volledig ingepakte man kwam mij ophalen! Met verende pas liep ik achter de ‘astronaut’ aan.

Eenmaal beneden aangekomen, bleek mijn ‘nummer twee bankje’ binnen te staan. Vriendelijk vroeg ik de medewerkster of ik een bankje mocht opschuiven, zodat ik buiten zou zitten. Gedecideerd wees ze nogmaals bankje twee aan. Ik ging teleurgesteld zitten, maar direct veerde ik weer op. Er waren meer mensen losgelaten en ik zag mijn Engelse reisgenote (in de minivan van de luchthaven naar het quarantaine hotel in Pattaya) even verderop aan een hoge tafel zitten.

Omdat anderen ook aan de wandel waren en met elkaar stonden te babbelen, liep ik naar haar toe en ging schuin tegenover haar zitten. Op de veilige anderhalve meter afstand, ondanks het feit dat we allemaal dubbel negatief getest waren. Een hotel medewerkster bracht me een heerlijk gifgroen drankje met tinkelende ijsblokjes. ‘t Smaakte mintachtig, lekker fris. We hebben heerlijk, uitgebreid zitten kletsen. Best fijn, zo face to face!

Blijkbaar lette niemand op de tijd, want vijf kwartier later dropen de eerste mensen pas weer af naar hun kamer. Ik ook. Tijdens het vrije uurtje was mijn hotelkamer fijn schoongemaakt en voorzien van schoon beddengoed en handdoeken. Wat mij betreft mag ik dagelijks even losgelaten worden!