amber hotel

Een van de voorwaarden om nu naar Thailand te mogen reizen, is om linea recta na aankomst in het land van de glimlach naar je hotel te gaan. Voor vijftien dagen. En tja… dat had ik er voor over. Een aantal weken geleden klikte ik op de website van de Thaise ambassade nieuwsgierig op de link ASQ (Alternative State Quarantine). Alleen in Bangkok blijken er al ruim 125 hotels te zijn die als quarantaine hotel te boek staan. Dat had ik niet verwacht!

Uiterst zorgvuldig heb ik de lijst uitgeplozen

Jeetje, wat een prijsverschillen. Variërend van 28.000 tot wel 200.000 Thai Baht. Ik vind € 5.500 toch echt van de gekke voor twee weken. ‘t Is dan wel inclusief drie maaltijden per dag en twee PCR testen, maar toch… In elk quarantaine hotel is trouwens 24/7 een verpleegster aan boord. Da’s fijn.

Ik had mijn keuze gemaakt. Een middelgroot hotel aan de Sukhumvit in Bangkok. Mét een vurig gewenst balkon, zodat ik ook heerlijk buiten zou kunnen zitten (en roken). Mijn schoondochter zou het direct voor me boeken. ‘Sorry mam, fully booked!’ Voordat ik teleurgesteld kon zijn, voegde ze er aan toe dat er voldoende kamers beschikbaar waren in hun quarantaine hotel in Pattaya. Ook met balkon! Ik maakte een vreugdedansje.

Eenmaal met de minivan bij het Amber hotel aangekomen, werden een Engelse vrouw en ik met bagage op de stoep gezet. Een volledig ingepakte man (lees in papieren overall, rubber laarzen, operatiekapje op zijn haar en mondkapje voor) zette onze koffers op twee verschillende trolleys en verwees ons naar de entree van ons quarantaine hotel. Maar eerst stapte ik op een desinfecterende mat en werd mijn temperatuur weer gemeten. Nogal surrealistisch stonden twee bureau’s in de lobby, volledig weggemoffeld achter plastic schermen.

Ik mocht eerst bij de receptioniste aanschuiven, mijn medereiziger bij de nurse. Na algemene instructies en het overhandigen van kamersleutel, mondkapjes en handgel deden de Engelse en ik een stoelendans en legde de verpleegkundige me uit dat ik twee maal daags mijn temperatuur aan haar moest doorgeven via WhatsApp.

Tijd om mijn kamer te gaan bekijken!

De ingepakte man liep voor mij uit en ik volgde op de gepaste anderhalve meter. Een vrouw die eveneens in beschermende kleding gehuld was, sopte fanatiek de lift voordat ik mocht instappen. Zelfs de etageknoppen werden gedesinfecteerd. Na mijn lifttripje zou ze ongetwijdeld het ritueel herhalen. Op de vierde verdieping stapte ik uit en werd ik door iemand (geen idee of ‘t dezelfde of een andere ingepakte man was) naar mijn kamer begeleid. En die overtrof mijn verwachtingen. Lekker hip, een fijne douche en aparte toilet, zachte handdoeken en een fantastisch breed bed met een goed matras en (even belangrijk) zalige kussens!

En nu zit ik op mijn balkonnetje met uitzicht op het zwembad dit Q-blog te tikken. Binnenkort vertel ik meer over mijn ‘avonturen’ in het Thaise quarantaine hotel. Super als je meeleest!