eten in het quarantaine hotel

‘Die maaltijden worden de hoogtepunten van jouw dag’, grapte Hans in een Whatsapp gesprek. Nou… hij heeft gelijk! Het eten in het quarantaine hotel bepaalt mijn dagritme. Halverwege elke ochtend krijg ik van de receptioniste een menu toegestuurd. Maar omdat dit zo’n pietepeuterige afbeelding is, mail ik ‘m naar mezelf zodat ik het menu op mijn iPad kan lezen.

Zo kan ik voor het ontbijt bijvoorbeeld kiezen uit een omelet, gekookt ei, scrambled egg en gebakken ei. Omdat ik griezel van zachtgekookte eitjes, liet ik deze links liggen. Deze sufferd haalt nogal eens fried egg en omelet door elkaar, dus de eerste ochtend keek ik vol afgrijzen naar de snotterige ‘sunny side up’. Ik hou het nu veilig op roerei. Met toast. Deze is wel zo’n twee uur vóórdat ie afgeleverd wordt geroosterd, maar dat mag de pret niet drukken.

Of lekker spaghetti als ontbijt…

Ook bestel ik een bakje yoghurt. Tina, de moeder van kleinzoon Nathan (9) woont nog in de buurt en heeft op verzoek van mijn zoon Frank een enorme tas met fruit afgegeven bij de receptie van het quarantaine hotel. Heerlijk! Nu kan ik fijn bosbessen, banaan en papaya door mijn yoghurtje roeren! En tja… volgens het menu kan ik ook voor worstjes, spaghetti of andere warme gerechten kiezen, maar dat is niet aan mij besteed.

‘s Middags en ‘s avonds geniet ik van onvervalste Thaise gerechten zoals massaman, panaeng, tom yum of spicy glass noodle. In de gerechten met kippenvlees zwemmen twee meegekookte pootjes. Met vel. En daar hou ik niet zo van. Dus ik vis de kippenpootjes er met mijn vingers uit en mik schone stukjes kip terug in het bakje voordat ik mijn maaltijd in de magnetron zet.

Soms sla ik de plank mis

en neem een paar happen van een laf gerechtje. Maar ik heb in deze afgelopen week geleerd om bij twijfel bijvoorbeeld een lekkere nasi extra bij het ontbijtmenu te bestellen zodat ik wat smakelijks achter de hand heb. Bij de lunch vink ik soms ‘bakery’ aan. Dit blijken vijf kleine koekjes in een plastic bakje te zijn. Drie daarvan zijn echt lekker.

Dus drie keer per dag wordt er op mijn deur geklopt en en staat er een pakket voedsel op mijn tray in de gang. Het eten in het quarantaine hotel, hoogtepunten van mijn dag!

Ps: mijn volgende Q-blog gaat over improviseren in mijn quarantaine hotel.