improviseren

Je zit twee weken in je quarantaine hotelkamer in Thailand en je behelpt je met de spullen die er zijn. Zo simpel is dat… Voor mij in elk geval, ik hou wel van een beetje improviseren. Net als jaren geleden toen mijn zoon Frank alleen met een koffer met kleding en z’n computer naar Thailand vertrok. In zijn spaarzaam gemeubileerde huis zocht ik ‘s morgens naar hét koffiekopje en sleepte een nachtkastje naar buiten om als tafeltje te dienen.

Voor mij geen espresso uit een grote mok…

Wel was ik deze reis zo handig om twee potten Nescafé uit Spanje mee te nemen. Op één kop koffie per dag kan ik namelijk niet leven. De speciaal aangeschafte mini waterkoker bleek ik niet nodig te hebben, maar de bijbehorende kleine zwarte bekertjes blijken van onschatbare waarde. Ik vind er niks aan om een espresso uit een enorme mok te drinken.

Ik heb hier keurig bestek op mijn hotelkamer, maar géén mes. In een Thais restaurant krijg je trouwens ook altijd alleen een vork en een lepel… Nu snijd ik dus het banaantje voor in mijn yoghurt in plakjes met de zijkant van een koffielepeltje. Gaat prima. Voor plastic zakjes die ik niet open krijg of voor het afgesloten bekertje water waar ik mijn rietje niet ingeprikt krijg, is een nagelvijl een uitstekend stukje gereedschap! En door het  stugge krimpfolie van een twelve-pack waterflesjes zoeft ie als een scheermes!

Eerder schreef ik al dat ik graag op het balkonnetje van mijn quarantaine hotel zit. Hier stonden twee schattige kunststof stoeltjes en een bijzettafel. Maar na verloop van tijd kreeg ik toch een houten kont op de harde zitting. Ik keek mijn kamer eens rond en besloot mijn winterjasje opgevouwen op de stoel te draperen. Nah… dat was maar een minimale verbetering.

Totdat ik fanatiek met meubels ging schuiven

Hop, kunststof stoeltje naar binnen en fauteuil naar buiten! Maar, omdat al het stoffen meubilair volledig in plastic is ingepakt (tot het hoofdboard van mijn bed aan toe) heb ik ‘m aangekleed met handdoeken. Ik zit nu als een prinses!

Dus, mocht je ook Thaise-quarantaine-hotel-plannen hebben dan raad ik je aan om creatief te zijn, te improviseren en bovenal om relaxed te blijven…