de juiste roklengte

Wat is de juiste roklengte voor meisjes?

Zoals al beschreven bij broekmaten voor kinderen is ‘t best lastig… In Thailand, waar alle Happy Hippie style kleding ingekocht wordt, kennen ze ‘onze’ maatvoeringen namelijk niet. Op het labeltje staat bijvoorbeeld maat 1, 2 en 3. Of XS, S en M… En daarbij komt dat de ene XS niet overeenkomt met de andere, iedereen doet maar wat! Daarom vind je hieronder een duidelijk overzicht met de roklengte voor meisjes!

We gaan bij de roklengte voor meisjes trouwens uit van een vrolijke ‘net-boven-de-knie’. Hou je van langere rokjes? Kies dan een maatje groter. De rokjes passen sowieso altijd omdat er óf elastiek in de taille zit óf omdat het een wikkelrokje is. En vind je een korte rok pittiger staan? Juist… dan koop je een maat kleiner!

Hierbij alle maten op een rijtje:

maat roklengte in cm
74 20
80/86 22/23
92 24
98/104 25/26
110/116 28/29
122/128 30/32
134/140 35/36
158/164 42

Je gaat er vast van uit dat kleding uit Thailand alleen geschikt is voor zonnige dagen. Niets is minder waar… In de categorie rokjes zie je bijvoorbeeld de rok pompoenen, vervaardigd van een stevige geweven kwaliteit stof. Maillotje eronder, trui of vest erop en laat de winter maar komen!

De wikkelrokjes zijn van katoen, geschikt voor de zomer én bij kouder weer uitstekend te dragen met bovengenoemde items. Deze rokken in Noord Thaise stijl hebben een vrolijk patroon en zijn opgeleukt met kleine pompoentjes. Een echte eye catcher dus! En… niet onbelangrijk, nu in SALE!

De rok crinkle wordt door kleine meiden liefdevol hun ‘dansrok’ genoemd omdat ie zo heerlijk om hun benen zwiert. Ook deze leukerd is geschikt voor elk jaargetijde. ‘s zomers maak je de look compleet met een t-shirtje en slippers.

Dus… Wat is de juiste roklengte voor meisjes? Gewoon even een meetlint bij de taille houden en tot nét boven de knie meten!

En tja… het wordt teveel om hier alle leuke Happy Hippie style rokjes op te sommen. Neem gewoon een kijkje bij rokjes