‘Ga jij met je koekblik even naar…’, werd me lang geleden gevraagd. Zo werd mijn eerste autootje oneerbiedig genoemd. Of mijn ‘rugzak’, zodra ik de veiligheidsgordel vast klikte. En het was nog wel zo’n leuk turquoise Fiatje 126! Sindsdien heb ik altijd kleine stadsauto’s gereden. Totdat ik verhuisde. Nu rijd ik auto in Spanje en draai ik m’n kontje in een Mercedes fourwheel!

Bijna elke ochtend rijd ik van Burriana haven naar het stadje, zo’n vier kilometer verderop. In het centrum hebben we namelijk een appartement en de salita (achter woonkamer) is mijn GirlyStuff office. Waar in Nederland brede straten en grote ramen zoveel mogelijk zon proberen binnen te laten, zie je in España smalle straatjes. En de meeste luiken zitten potdicht om de zon buiten te houden.

Ik speel wel een beetje vals…

In het begin reed ik met klamme handjes stapvoets door deze ‘dunne’ straatjes. Maar oefening baart kunst en ik manoeuvreer nu met ongekende souplesse door het centrum. Ik moet wel toegeven dat ik een beetje vals speel. De auto is namelijk uitgerust met een achteruitrijcamera en metertjes die aangeven hoeveel centimeter ik nog naar voren, naar achteren of opzij kan.

Alleen parkeren in Spanje blijft een uitdaging… Praktisch alle auto’s hebben krasjes en deuken omdat ze bumper aan bumper geparkeerd staan. Nou, ik draai de Mercedes niet in een miniplekje en zoek altijd naar een ruime parkeerplaats. Er zijn grenzen aan mijn lef.
Dat betekent 9 van de 10 keer dat ik moet doorrijden naar de ‘puzzelkerk’, waar een groot parkeerterrein naast ligt. Maar soms heb ik geluk en is er een ruime plek voor de deur van ons appartement vrij!

Gistermiddag liep ik naar de auto om weer naar de boot te gaan. Dik tevreden over mijn Happy Hippie werkzaamheden en nog na mijmerend over het videogesprek met mijn dochter. Lang leve alle mobiele techniek, waarbij ik de kleine tweeling live kon zien! Eenmaal bij de puzzelkerk stond ik met de sleutel in mijn hand en speurde het terrein af naar de grijze four wheel. Ik zag ‘m nergens. Tja logisch, ik had die ochtend een plekje voor de deur kunnen bemachtigen…