Thaise massage

Knieën op mijn billen, een elleboog tussen m’n ribben en een stevige voet op mijn bovenbeen… Nee, ik ben niet in een gevecht verwikkeld geraakt maar geniet weer van massages! Tijdens de quarantaine periode keek ik hier al naar uit. En nu zwicht ik dus zo’n beetje elke dag voor een traditioneel Thaise massage.

In een katoenen fisherman pants

Ik trek mijn gewone kleren uit en hijs me in een fisherman pants en een bijbehorende blouse met korte mouwen. Daar lig ik dan op mijn buik op een stevig, dun matras. M’n hoofd rust op een kussentje wat lijkt op zo’n opblaasbaar geval, die je in een vliegtuig om je nek drapeert. Door het ronde gat in de massagebank kan ik fijn vrij ademen. Veel relaxter dan een ‘gewoon’ kussen, waar je na verloop van tijd aardige kramp in je nek van krijgt.

Zoals gezegd is de Thaise massage niet zachtzinnig! Elke spier wordt ferm gekneed, wat me soms een Aj… of Oef… ontlokt. De combinatie leeftijd (ik ben al zes-tig) en fibromyalgie zorgt ervoor dat ik niet altijd even soepel ben. En toch geniet ik 100% van deze krachtige massages. Ik merk ook dat het goed is voor mijn lijf. Was het bijvoorbeeld in het begin lastig om (op mijn buik liggend) met mijn hielen m’n kont aan te tikken, nu is dat een eitje.

Gisteren besloot ik eens uit de band te springen

Ik koos voor twéé uur massage. Eerst de traditioneel Thaise massage en daarna een laffere oliemassage. Dat leek me een mooie combi. De mij toegewezen masseuse had me de dag daarvoor een voetmassage gegeven. In al die jaren was ie nog nooit zó stevig geweest… ik was benieuwd hoe ze de oliemassage zou doen.

Nou… heel hardhandig dus! Niks wegsoezen tijdens lange halen over mijn geoliede rug. Tenslotte, aan het eind van de sessie werd mijn hoofd aangepakt. Ik was even bang dat m’n fontanel weer open gedrukt zou worden… en het voelde even later of mijn slapen samen bij mijn neus uitkwamen. Madre mia! Maar ik vond ‘t prima. Na deze twee uur stapte ik soepeltjes van het matrasje af en mijn energielevel was verdubbeld. Vandaag weer, alsjeblieft!