verliefd op me

Ze loopt nerveus om me heen te drentelen, roept luidkeels naar me en gaat zelfs mee naar de wc. Zodra ik in mijn geïmproviseerde bedje stap, ploft ze bovenop me neer. Nadat ze eerst uit mijn glas water geslobberd heeft. Ik heb ‘t over Murphy, Vera’s Siamese kat. Ze is verliefd op me…

Twee weken geleden besloot ik vanuit Spanje naar Nederland te vliegen

Ik zou Vera’s helpen haar drie kleine jongetjes op te vangen. Benjamin (3,5) en de tweeling Liam en Jack (1,5) hadden telkens iets verhoging en mochten dan niet naar de kinderopvang. Nu met alle Corona sores is alles nogal streng. Als de thermometer een luttele 37,5 graden aangeeft, moeten ze al thuis blijven!

Terwijl de kleine mannen vrolijk met rode koontjes aan het rennen en spelen waren, zaten Vera en haar partner Marc met de handen in het haar. Ze hebben allebei een nieuwe baan en vonden het lastig om telkens vrij te vragen. En ik miste het kleine grut vreselijk, dus we sloegen twee vliegen in één klap!

Murphy was blijkbaar niet vergeten dat ze ruim drie  jaar geleden een week bij mij gelogeerd heeft

Benjamin was toen nét geboren en de Siamees was voor ‘t eerst krols. En Siamesen zijn dan echt heel luidruchtig! Ze schreeuwde mijn hele Alphense appartement bij elkaar en wist toen ook niet hoe snel ze op schoot moest gaan liggen. Destijds is het denk ik begonnen en leek ze verliefd op mij.

Toegevend aan mijn slechte gewoonte, liep ik vorige week af en toe de tuin in om een half sigaretje te roken. Verbolgen en mij strak aanstarend zat ze dan op de leuning van de bank op me te wachten. Zelfs Vera kon haar niet paaien om bij haar op schoot te komen!

‘s Nachts was ze in haar element en sliep tevreden in mijn knieholte. Op mijn andere zij gaan liggen was nogal een dingetje… Ik vermoed dat Murph zo’n 7 à 8 kilo weegt, maar uiteindelijk ik had een handigheid gevonden. Ik tilde haar met dekbed en al op en draaide me vervolgens om. Wat haar betreft had ik mogen uitslapen, maar ja… ik ben een ochtendmens.

Elke dag volgden we hetzelfde ritueel

Op schoot, mee naar de wc, wachten op de leuning va de bank, slobberen uit mijn glas water en tenslotte tevreden naar bed. Yep, ze is absoluut verliefd op me. En ik stiekem op haar!