zonnige agenda

Ondanks alle stof, werkzaamheden en rommel aan boord (Scheepslog 34) kan m’n humeur niet stuk. Er staat namelijk een aantal erg leuke dingen op stapel. Allereerst natuurlijk het vooruitzicht dat volgende week de motoren smooth snorren, de dekken geverfd zijn en alles weer op z’n plek staat.

We houden 9 mei als strakke deadline aan. Dan krijgen we heel speciale visite! Mijn ouders (80 en 81) vliegen naar Spanje om mijn verjaardag te vieren. Mijn oom (86) komt mee. Ik kijk er naar uit!

Ome Jan kan zijn hart ophalen. Ik weet 100% zeker dat hij bij aankomst direct doorstiefelt naar de motorruimte. Hij heeft altijd scheepsmotoren gerepareerd en onderhouden. Zijn expertise is berucht in heel Nederland. Met grote regelmaat vragen de ‘jonkies’ in het vak nog zijn advies.

Die zaterdag daarna vlieg ik met ze naar Nederland en blijf één nacht in ons Hollandse huisje. Een kwestie van razendsnel wat lieve vriendinnen omhelzen en de volgende dag doorvliegen naar Bangkok. Ik breng géén bliksembezoek aan mijn dochter. Huh… ruzie? Nee hoor, Vera vliegt samen met vriend Marc en de kleine Benjamin (&Andere Verhalen – Benjamin) ook naar Thailand!

En eenmaal op de Thaise luchthaven pakken we de taxi naar Jomtien. We gooien onze koffers bij Frank neer en taaien met handbagage af naar mijn favoriete eiland Koh Chang. Jammer dat zoon Maarten midden in z’n Noorse examentijd zit, anders zou ik alledrie m’n kinderen plus aanhang én kleinkinderen tegelijk zien…

Na vijf dagen Lonely Beach en een weekend lummelen op het strand van Jomtien, gaan Vera, Marc, Benjamin en ik op shop expeditie in Bangkok. Heerlijk alle etages van de MBK afstruinen. Ik sluit mijn reis af door met schoondochter Sang op de lokale marktjes in Chiang Mai GirlyStuff inkopen te doen. Lieve Huis Schoentjes, rokken, baggy’s en een heleboel Hebbedingetjes. Ongetwijfeld met tassen vol weer de nachttrein in!

Dus je begrijpt, met zoveel mooie vooruitzichten is mijn humeur pretty sunny! En wie bezorg ik jou ook wat zonneschijn met mijn GirlyStuff aanwinsten…